Ο Κοντρέρας, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός…

15

Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και είναι λογικό να συζητάει και να μιλάει για τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι και στιγμή που αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2011 να φύγει από την ομάδα και να καταλήξει λίγο αργότερα με ενδιάμεσο σταθμό την Κόλο Κόλο στον Πειραιά και στον Ολυμπιακό.

Αυτή την απόφασή του μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν την έχει συγχωρέσει κι από τότε ο Χιλιανός αποτελεί γι’ αυτούς «κόκκινο πανί».

Ο ίδιος έδωσε τη δική του εξήγηση σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στα ΣΠΟΡ του Βορρά:

«Το ξέρω και το καταλαβαίνω απόλυτα. Ξέρω την κόντρα που υπάρχει μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Την έζησα κι εγώ ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Έφυγα από τον ΠΑΟΚ και επέστρεψα στην πατρίδα μου επειδή είχε και η μητέρα μου ένα πρόβλημα. Ήταν μόνη της και είχε κάνει μία εγχείρηση και ήθελα να είμαι κοντά της. Έπαιξα έξι μήνες στην Κόλο Κόλο και μετά ήρθε μία πρόταση από μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ο οποίος με ήθελε, παρότι πήγαινα στα 34! Μίλησα με την οικογένειά μου και σκέφτηκα ότι θα είχα την ευκαιρία να παίξω και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι αποδέχθηκα ως επαγγελματίας την πρόταση που μου έγινε. Ξέρω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ απογοητεύτηκε μαζί μου. Δεν ήθελε να με δει ποτέ να αγωνίζομαι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά πήρα μία απόφαση ως επαγγελματίας παίκτης. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και καταλαβαίνω την αντίδρασή του προς εμένα επειδή έπαιξα στον Ολυμπιακό».

-Θα προτιμούσες να έχεις μείνει στον ΠΑΟΚ και να τελειώσεις την καριέρα σου στη Θεσσαλονίκη;

«Φυσικά! Αυτό σκεφτόμουν και το έλεγα πάντα! Πραγματικά θα ήθελα να έχω μείνει και να έχω τελειώσει την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Πέρασα φοβερές στιγμές στον ΠΑΟΚ. Και καλές, και δύσκολες καταστάσεις… Πολύ έντονα συναισθήματα. Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς».