«Ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια»

14

Ο Εγιάλ Γκολάσα είναι ένα από τα τρία νέα πρόσωπα του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός… Γιάννης νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, ξέρει και με τη βοήθεια του Νάτχο σε ποια ομάδα συνεχίζει την καριέρα του. Το μόνο που τον φοβίζει είναι όταν θα επιστρέψει στο Ισραήλ αν θα γυρίζει όταν θα τον φωνάζουν με το κανονικό όνομά του…

«Δε μου αρέσει να μιλάω πολύ. Προτιμώ να μιλήσω με έργα μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να έχουμε μία καλή πορεία», είπε ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στην Ολλανδία.
«Στη Μακάμπι Χάιφα έπαιζα κυρίως 8άρι, ενώ κάποιες φορές αγωνίστηκα και δεξιά. Στην εθνική έχω παίξει και αριστερά. Δεν έχω πρόβλημα. Ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και το σύστημα που επιλέγει ο προπονητής, μπορώ να παίξω οπουδήποτε», υποστήριξε ο Γκολάσα, που περιέγραψε τις πρώτες εντυπώσεις του στον ΠΑΟΚ:

«Μου αρέσει που υπάρχουν πολλοί νεαροί. Τώρα ήρθαν και οι διεθνείς, οι πιο έμπειροι. Σταδιακά σχηματίζεται όλη η ομάδα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο. Ολοι στην ομάδα με βοηθούν και βρήκα ζεστούς ανθρώπους όπως στο Ισραήλ. Γι” αυτό επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Μετά την Ολλανδία θα είμαστε όλοι πιο έτοιμοι. Υπάρχουν κάποια δυνατά φιλικά με Νάπολι, στο Λονδίνο με την Κ.Π.Ρ.».

Ο ρόλος του Μπίρμπας Νάτχο στην τελική επιλογή του ήταν καθοριστικός, αφού την ίδια ώρα υπήρχαν προτάσεις από Βέλγιο (Γκενκ) και Ελβετία (Γκρασχόπερ):

«Μίλησα με τον Νάτχο και μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια. Μου είπε ότι θα είναι καλό για μένα να πάω στην Ελλάδα. Με βοήθησε να πάρω την τελική μου απόφαση παρότι είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες εκτός Ισραήλ. Ο Νάτχο και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με έπεισαν. Και από την αρχή έχω ένα καλό συναίσθημα γνωρίζοντας ότι ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ και να τα πάω καλά. Από εκεί και πέρα ο Θεός αποφασίζει τι θα γίνει για τον καθένα».