«Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος…»!

11

Ο Χάρι Ρέντναπ επανέλαβε ότι του άρεσε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό του Σαββάτου με την ΚΠΡ και μάλιστα όταν ήρθε η ώρα της σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων που αντιμετώπισε το 2011 και πριν λίγες ημέρες είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ο σημερινός ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος…»!

Φυσικά ο Αγγλος προπονητής εξήγησε τι εννοούσε, αν και αυτό δεν αλλάζει την θετική εικόνα που αποκόμισε από τον ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη. «Κοιτάξτε, δεν είναι μόνο να συγκρίνεις την ίδια ομάδα αναφορικά με το πώς ήταν πριν δύο – τρία χρόνια και πώς είναι τώρα, σε σχέση με ένα παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να συγκρίνεις και τον αντίπαλο που αντιμετώπιζες. Τότε η Τότεναμ είχε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Λούκα Μόντριτς… Και δεν ήταν μόνο αυτοί, καθώς υπήρχε ένα σύνολο που έβαζε στόχο την τετράδα, ενώ τώρα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα».

Ο Ρέντναπ υποστήριξε και στους Ελληνες δημοσιογράφους, όπως είχε κάνει και στους Αγγλους, ότι η ΚΠΡ αντιμετώπισε «μια πολύ καλή ομάδα που μας δυσκόλεψε»! Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι χάσαμε, αλλά γενικά η εικόνα του παιχνιδιού. Η συνολική εικόνα του αντιπάλου μας ήταν καλή στο παιχνίδι και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο κατάφερε να κερδίσει σε αυτό το φιλικό. Αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι τακτικά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός. Πάρα πολύ καλός. Δεμένος. Εδειξε ομάδα που ξέρει να σταθεί στο γήπεδο και να εμποδίσει τον αντίπαλο του να κάνει αυτό που θέλει. Αυτό είναι το στοιχείο που κρατάω, διότι ο αντίπαλος το έβγαλε μέσα στο γήπεδο και εμείς δυσκολευτήκαμε. Αυτή ήταν π πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, σε έναν αξιόλογο αγωνιστικό χώρο».

Ο Χάρι Ρέντναπ είδε για δεύτερη φορά μία ομάδα του να χάνει από τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν ο τεχνικός της Τότεναμ τη σεζόν 20111-12, όταν ο Δικέφαλος νίκησε τους «Πετεινούς» στο Λονδίνο.

«Δεν το βλέπω έτσι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έχει και νίκες και ήττες. Τότε π Τότεναμ ήταν μια ομάδα που είχε βάλει στόχο να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, θα πρέπει να ξέρετε ότι για μία αγγλική ομάδα που βάζει αυτόν τον στόχο, το Γιουρόπα Λιγκ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το να παίζεις Δευτέρα – Πέμπτη – Κυριακή, όπως συνέβη πολλές φορές με εμάς, δεν ήταν ό,τι καλύτερο και στο μυαλό μου το Γιουρόπα Λιγκ είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δεν υποτιμώ το τι συνέβη τότε, διότι σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, ακόμα και από άποψη ψυχολογίας, αλλά ουσιαστικά εμείς βρισκόμασταν στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μας ένοιαζε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το πρωτάθλημα»