Μακ: «Η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει»

24

Ο Ρόμπερτ Μακ καλείται να σηκώσει μεγάλο βάρος της φετινής προσπάθειας του ΠΑΟΚ, μιας και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν επενδύσει αρκετά σ’ αυτόν. Και ο ίδιος, άλλωστε, γνωρίζει ότι έχει μεγαλύτερες ευθύνες στον Δικέφαλο, σε σχέση με την ομάδα της Νυρεμβέργης.

«Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλη η ομάδα και συνολικά προσπαθούμε όλοι μαζί να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μου, προσπαθώ να γίνομαι ολοένα καλύτερος για το συμφέρον της ομάδας και σ’ αυτό ο παράγοντας χρόνος είναι σύμμαχος για εμάς. Κάθε μέρα που περνάει, αποκτάμε μεγαλύτερη συνοχή σαν ομάδα και μέσω των δυνατών φιλικών τεστ ο ένας μαθαίνει το παιχνίδι του άλλου», δηλώνει ο Σλοβάκος μέσος του ΠΑΟΚ.

Πολλοί τον έχρισαν κορυφαίο του Δικεφάλου στο Σαν Πάολο, τίτλο που ο ίδιος τον αποφεύγει:

«Δεν θα ήθελα να σταθώ στη δική μου απόδοση. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ένα σύλλογο, που είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε ένα λάθος στην αρχή του αγώνα και βρεθήκαμε από νωρίς πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια αντιδράσαμε σωστά και ουσιαστικά αυτό που μας έλειψε στο β΄ μέρος ήταν το γκολ. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι για την ομάδα μας».

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι οι διεθνείς και ο… χρόνος. «Μας λείπουν παίκτες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής», είπε ο Σλοβάκος και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο ότι με την ενσωμάτωσή τους θα προσδώσουν περισσότερη ποιότητα στην ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, με απώτερο σκοπό να είμαστε έτοιμοι στα τέλη Αυγούστου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσω των πλέι οφ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός είναι και ο σκοπός των συνεχόμενων δυνατών φιλικών τεστ. Και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει για να διεκδικήσει τους στόχους της».

Δείτε τις δηλώσεις του Σλοβάκου στη μικτή ζώνη του Σαν Πάολο: