Ξύλο και 18 συλλήψεις

Εκεί που είχαν ησυχάσει για αρκετά χρόνια, τα επεισόδια είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη!

Στη Γερμανία η ανησυχία μεγαλώνει καθώς οι ομάδες και οι αρχές βλέπουν πως ούτε η αστυνομία, ούτε οι κάμερες κι ο κάθε λογής έλεγχος, ούτε οι συνέπειες, λειτουργούν αποτρεπτικά και τα επεισόδια στα γήπεδα κάνουν πάλι την εμφάνισή του.

Σήμερα έγιναν μεγάλης έκτασης επεισόδια έξω από το γήπεδο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι Κολωνία – Βόλφσμπουργκ.

Οπαδοί της Κολωνίας κινήθηκαν προς τη θύρα των φιλοξενουμένων κι έκαναν επίθεση στους οπαδούς της Βόλφσμπουργκ που έμπαιναν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Επενέβη η αστυνομία, που κατάφερε να σβήσει τη “φωτιά”, κάνοντας 18 συλλήψεις.

Το φοβερό της ιστορίας είναι πως οι ταραξίες φορούσαν μπλουζάκια τωv Boyz, ενός συνδέσμου οπαδών της Κολωνίας, από τον οποίο η ομάδα είχε αφαιρέσει την άδεια πέρσι, επειδή προκαλούσαν συνεχώς επεισόδια, ντυμένοι με άσπρες φόρμες και κουκούλες.

Παρά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας, η Κολωνία ήρε την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο στα μέλη των εν λόγω συνδέσμου, ως μια κίνηση καλής θέλησης, κι αυτοί απλά προκάλεσαν χάος έξω από το γήπεδο, αλλά σήκωσαν και το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία στο ημίχρονο, το οποίο λέει σε ελεύθερη μετάφραση ότι χωρίς αυτούς, η Κολωνία έχει μισή αξία.

Μετά τα σημερινά, η Κολωνία θα τους απαγορεύσει και πάλι την είσοδο στο γήπεδο.