Ιβάν, Ενότητα, Προστασία, Επίθεση…

Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωσή της ονοματίζει τους υπεύθυνους της κατάντιας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν όμως τόσο απροκάλυπτο το μήνυμα μέσω του διαιτητή Κομίνη, που δεν έδινε άλλα περιθώρια ανεκτικότητας.

Το πρώτο βήμα έγινε. Σημασία έχει να στηριχθεί από όλους για να υπάρξει και αποτέλεσμα. Είναι η στιγμή, που όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ πρέπει να είιναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Τα μίση και τα πάθη πρέπει να μείνουν στην άκρη. Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες, δεν έχουν καμιά θέση αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ. Το μότο ”Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ”, πρέπει να γίνει πράξη από όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Για να αντιμετωπιστεί η σαπίλα στο ποδόσφαιρο, που έχει ρίζες δεκαετιών, χρειάζεται ενότητα κι απόλυτη συσπείρωση. Όποιος δεν την αντέχει και βολεύεται με την αντιπαράθεση, τον αρνητισμό, την παρελθοντολογία, τα υπονοούμενα και τα σενάρια, δεν έχει θέση στον πόλεμο του ΠΑΟΚ εναντίον όλων αυτών, που του βάζουν εμπόδια με οποιοδήποτε τρόπο, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Υποχρέωση όλων στον ΠΑΟΚ να στηρίζουν τις ενωτικές προσπάθειες και να απαξιώνουν τους διχασμούς και τις διαφορές του παρελθόντος. Δούρειοι Ίπποι, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον. Η δύναμη όμως που προσφέρει η ενότητα σ’ αυτόν τον σύλογο, μπορεί εύκολα να τους αποβάλει και να τους απενεργοποιήσει. Τώρα οι κερκόπορτες κλείνουν και ο ΠΑΟΚ με μια εννιαία φωνή, απαιτεί ισονομία και δικαιοσύνη.

Το σύνθημα είναι ένα. Ώς εδώ και μη παρέκει. Φτάνει. Ή θα παίξουμε κανονική μπάλα στο χορτάρι ή ραντεβού στους δρόμους και στις πλατείες, όπως παλιά.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν, δεν μπορεί να είναι κομπάρσος και μονίμως αδικημένος. Αν ο κόσμος που πάντα ήταν πρωταγωνιστής νιώσει πως βρήκε τον ηγέτη του,ένα είναι βέβαιο, πως αυτή τη φορά θα καταφέρει να κάνει και την ομάδα πρωταγωνίστρια.