Νέα απεργία στην Μακεδονία

Μαύρες μέρες περνά ο πολιτικός τύπος της Θεσσαλονίκης, αφού οι εφημερίδες της πόλης οδηγούνται στον…. γκρεμό από τις σημερινές ιδιοκτησίες τους…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το κακό συνεχίζεται στο συγκρότημα που εκδίδει τις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, που έχουν απαξιωθεί σε απίστευτο βαθμό, τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία της δικηγόρου, Βίκυς Σουλοπούλου – Κάλφα, που τις διοικεί.

Μετά το λουκέτο που έβαλε στα ΣΠΟΡ του Βορρά, η ιδιοκτησία των ιστορικών τίτλων της πόλης, εξακολουθεί να κοροϊδεύει το προσωπικό, αποφεύγοντας να πληρώσει μισθούς, κι ενώ πρόσφατα πήρε επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΣΗΕΘΜ κήρυξε 24ωρη απεργία στο συγκρότημα, αν και η ιδιοκτησία δεν καταλαβαίνει από τέτοια…

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

Επαναπαυμένη στο σύστημα των σποραδικών πληρωμών μικρών ποσών αντί της καταβολής μισθών στους εργαζομένους, η διοίκηση της ΜΕΕ ΑΕ θεωρεί ότι μπορεί να στηρίζει για πάντα την δραστηριότητά της στην ανοχή του δυναμικού της.

Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» βλέπουν να συσσωρεύονται συνεχώς δεδουλευμένα που τους οφείλονται, ενώ υποχρεώνονται σε ακόμη εντατικότερη εργασία για να ανταποκρίνονται τα φύλλα στις προδιαγραφές αξιοπιστίας, που πρέπει να απασχολούν και την εργοδοσία.

Δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 09.00 της Κυριακής 30 Αυγούστου έως τις 09.00 της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2015.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν την εργοδοσία:

  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Στο συγκρότημα του Αγγελιοφόρου, οι εργαζόμενοι είναι 8 μήνες απλήρωτοι(!), η εφημερίδα δεν βγαίνει στα περίπτερα από τις 5 Αυγούστου, με την ιδιοκτησία να μην πληρώνει τους δημοσιογράφους που είναι σε επίσχεση εργασίας…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ :

Σε εκδικητικά τεχνάσματα εις βάρος των εργαζομένων που έπειτα από οκτώ μήνες απλήρωτης απασχόλησης κατέφυγαν στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας εξαντλεί τις προσπάθειές της η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ, αντί να βρει τρόπους για να κυκλοφορήσει εκ νέου η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»: Το φύλλο δεν υπάρχει στα περίπτερα από τις 5 Αυγούστου, εξαιτίας της απροθυμίας που δείχνει η εργοδοσία να καταβάλει στους εργαζόμενους έστω και μέρος από τα δεδουλευμένα που τους οφείλει και να δεσμευθεί για την εξόφληση των υπολοίπων.

Εγκατελειμμένος στην τύχη του από τους μετόχους Σταύρο Ψυχάρη (ΔΟΛ) και Γιώργο Μπόμπολα (Πήγασος), ο «Αγγελιοφόρος» δοκιμάζεται από τους χειρισμούς του Βασίλειου Μπακατσέλου, του τελευταίου που έχει αναλάβει τις τύχες της επιχείρησης, έπειτα από σειρά προηγούμενων που ταλαιπώρησαν το φύλλο, το οποίο στηρίζουν πλέον οι εργαζόμενοι. Τελευταία επινόηση του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης είναι να μην καταβάλλονται χρήματα έναντι των δεδουλευμένων σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με το έωλο επιχείρημα ότι «αυτοί θα πάρουν επίδομα».

Παράλληλα με τη διχαστική αυτή τακτική, ο κ. Μπακατσέλος προτείνει στους εργαζόμενους χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων που εκτείνεται ως το 2018.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων, πάντοτε πρόθυμες για σοβαρό διάλογο με την εργοδοσία, είχαν εγκαίρως και επανειλημμένα επισημάνει τα προβλήματα, καλώντας παράλληλα την επιχείρηση να τα αντιμετωπίσει χωρίς να χάνει χρόνο. Σήμερα καλούν και πάλι την ΕΒΕ ΑΕ να αποδεχτεί τις προτάσεις των εργαζομένων και να άρει αμέσως τον αποκλεισμό όσων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την μερική έστω καταβολή οφειλομένων που πραγματοποιεί.

Τα Διοικητικά Συμβούλια