“Μπαίνω στον Άρη, αν…”

Στην αποκάλυψη ότι άνθρωποι της οικογένειας του Άρη τον έχουν προσεγγίσει για να ασχοληθεί με την ομάδα, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος σε δηλώσεις του στον Arena FM 89,4 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο να μπει στα διοικητικά των “κίτρινων”.

Πιο αναλυτικά:

Για πιθανή ενασχόληση του με τον Άρη είπε: “Μου αρέσει να μιλάω σταράτα. Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό εκλεκτοί άνθρωποι της οικογένειας του Άρη θέλουν να ηγηθώ μιας προσπάθειας  που και φορολογική δήλωση έχουν και επάγγελμα και όραμα για να γίνει κάτι δυνατόν. Είπα πως είμαι ιδιοκτήτης μια ιστορικής ομάδας και σεβόμενος την ιστορία δεν μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό. Εγώ όμως με τις οφειλές της ομάδας δεν μπορώ να σηκώσω τον Άρη.

Για εμένα ο Άρης πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν, έχουν φορολογική δήλωση και να έχουν και κύρος. Σε ένα τέτοιο σχήμα θα ήθελα να ασχοληθώ. Ήταν πολύ τιμητικό και μόνο που με σκέφτηκαν και που μου στέλνουν μηνύματα και φίλοι του Άρη.

Απογοητευμένος όμως ως ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα και της Παναχαϊκής έχω περάσει μεγάλες στεναχώριες και έχω χάσει πολλά λεφτά. Έχω δυο  παιδιά, μια υπέροχη δουλειά. Θα ήταν υπέροχο να ηγούμαι για μια προσπάθεια και να χτίσουμε μια ομάδα από το μηδέν. Να είναι περήφανοι οι οπαδοί και να εκλαμβάνεις και ένα ευχαριστώ. Δεν ξέρω όμως αν έχουν την άποψη που έχω και εγώ. Το θέμα είναι αν ο κυρίαρχος όγκος αυτών των αγνών οπαδών που κάποιοι τους παρασύρουν, γιατί ο Άρης είναι οι οπαδοί του, χρόνια ολόκληρα επιβιώνει από τον Σούπερ 3.

Είναι πρωτοφανές μια ομάδα η οποία είναι ουσιαστικά καταδικασμένη σχεδόν από το 1/3 του πρωταθλήματος να υποβιβαστεί, λίγες μέρες πριν μπει η ταφόπλακα, να παρουσιάζει 20.000 οπαδούς στο γήπεδο με αυτή τη φλόγα και αυτοί που τη διοικούν να υποβαθμίζουν αυτή την εξαιρετική εικόνα. Είναι οι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι με τον δυναμισμό τους μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπους”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: 

“Εγώ δεν είμαι ούτε κροίσος ούτε τίποτ’ άλλο. Αγωνίζομαι 15 ώρες την ημέρα στη δουλειά. Αν υπάρχει τέτοια ομάδα και αν οι οργανωμένοι οπαδοί και το σύνολο των οπαδών έχουν αυτή την αντίληψη και πουν: “Πάμε να χτίσουμε κάτι τέλειο”, γιατί ο Άρης είναι ο Άρης με αυτή τη γηπεδάρα που έχει, με αυτούς τους οπαδούς που είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης, χωρίς να θέλω να προσβάλλω άλλους, κοινωνική ελίτ είναι ο Άρης.

Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι αμαυρώνουν την κοινωνική ελίτ αυτή με συμπεριφορές σαν αυτές που διακόπτουν αγώνες, σαν τους ξυλοδαρμούς και με την επιλογή προσώπων που είναι νταραβεριτζήδες. Γιατί στον Άρη τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν όσα έκαναν”.