Ντόρτμουντ και Χαριλάου : Τι ισχύει

Μεγάλη συζήτηση γίνεται από το πρωί στην πόλη, που στερείται αθλητικών επιτυχιών, για το μεγάλο γεγονός της επίσκεψης της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Η Ντόρτμουντ χρειάζεται ένα γήπεδο για να κάνει μία προπόνηση και απευθύνθηκε στον Άρη.

Τι ισχύει, όμως, στους ευρωπαϊκούς αγώνες;

Την παραμονή του αγώνα, η φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει προπόνηση στο γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι, την ώρα έναρξης του αγώνα. Έχει φυσικά το δικαίωμα να αλλάξει την ώρα.

Πολλές φορές, οι φιλοξενούμενες ομάδες πηγαίνουν στην πόλη του αγώνα 48 ώρες νωρίτερα, κάποιες άλλες δεν φεύγουν μετά το παιχνίδι, αλλά την επομένη μέρα.

Αν χρειαστούν γήπεδο την προπαραμονή του αγώνα ή την επομένη, οι γηπεδούχες ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να τις εξυπηρετήσεις.

Συνήθως, οι φιλοξενούμενοι μισθώνουν ένα γήπεδο για να κάνουν την εξτρά προπόνηση.

Ο Άγιαξ για παράδειγμα, είχε κάνει προπόνηση το πρωί του αγώνα της Τούμπας, στα γήπεδα του Μάττα στη Νέα Ραιδεστό, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε κάνει προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Λόλα στην Σουρωτή.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι, όταν έπαιξε στην Φλωρεντία, έκανε την επομένη μια προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ιταλίας, έξω από την πόλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Ντόρτμουντ, όπως συνηθίζουν οι γερμανικές ομάδες, θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, και θέλει να κάνει μια προπόνηση το πρωί.

Γι΄ αυτό το λόγο έψαξε ένα γήπεδο.