Προβατίδης και… παγκόσμιος Απόλλων

Ο Ηλίας Προβατίδης μίλησε στην Metrosport και όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Πόντιων στη νίκη επί της Ζακύνθου αναφέρθηκε τόσο στη φετινή χρονιά της ομάδας, όσο και στο δικό του μέλλον.

Για τη φετινή πορεία του Απόλλωνα: «Δεν θα το έλεγα πετυχημένη. Πιστεύω, πώς θέλαμε το κάτι παραπάνω. Θέλαμε να μπούμε στην τετράδα. Θεωρώ ότι η υπόθεση της εισόδου μας στην τετράδα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χάσαμε παιχνίδια με τις ομάδες που είναι ήδη στην τετράδα. Πιστεύω, όμως, ότι σε κρίσιμα ματς υπήρξαν παράγοντες κι άλλοι, που δεν μας άφησαν να πάρουμε αυτό που θέλαμε…», σημείωσε ο Προβατίδης.

Στην αρχή δεν πήρε πάντως τις ευκαιρίες. Δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο γύρο. Ένιωσε παραγκωνισμένος; «Στην αρχή όντως δεν έπαιζα. Ήταν θέμα προπονητή, ήταν θέμα των επιλογών του. Θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να παίξω. Εγώ από την πλευρά μου κοιτούσα τον εαυτό μου και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία έμπαινα για να βοηθήσω την ομάδα».

Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι. Δεν έχει μιλήσει ακόμη με τη διοίκηση, αλλά τονίζει: «Δεν το ξέρω ακόμη αν θα μείνω. Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μου. Ας τελειώσει πρώτα το πρωτάθλημα και θα δούμε τι θα γίνει. Ένα χρόνο έχω συμβόλαιο με τον Απόλλωνα, οπότε είναι όλα ανοιχτά. Αγαπώ τον σύλλογο. Από πέρσι ανεβάσαμε την ομάδα και θα ήθελα να συνεχίσω. Γιατί όχι να μείνω και να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα από του χρόνου.

Ο Απόλλων έχει όλα τα φόντα, όλες τις προοπτικές. Είναι μία ιστορική ομάδα και πιστεύω πώς ανήκει στη Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε, από τότε που ανέλαβε ο κ. Χαραλαμπίδης γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω, πώς είναι θέμα χρόνου να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα».

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Σε μία πολύ σπουδαία κίνηση προχωρούν σύλλογοι ποντίων της Γερμανίας, καθώς θα διαθέσουν τα έσοδα από θεατρική παράσταση στον ιστορικό σύλλογο του Απόλλωνα 1926.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Φίλων Απόλλων Πόντου Γερμανίας σε συνεργασία με την «Ποντιακή Εστία» Stuttgart και τον Σύλλογο Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες» θα παρουσιάσουν … στις 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 την ποντιακή θεατρική παράσταση «Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ» στην αίθουσα LINDENBACHHHALLE.

1959701_10203256552797253_1118713405_n

Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν προς ενίσχυση του Απόλλωνα 1926.

Όπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Απόλλωνας 1926 «πρόκειται για σπουδαία κίνηση που δείχνει πόσο κοντά είναι στην αγαπημένη τους ομάδα όλοι οι Απολλωνιστές εντός και εκτός συνόρων».