Επίσκεψη Σαββίδη στην Αλεξάνδρεια

Μακριά από το «πεδίο μάχης» βρέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισκέφτηκε την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, ενώ την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά είχε ξεσπάσει ο «χαρτοπόλεμος» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού…

Με την ιδιότητα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και συντονιστή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού της Περιφέρειας Χωρών πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Την 17η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ υπεδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον διακεκριμένο επιχειρηματία και πολιτικό κ. Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και Συντονιστή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού της Περιφέρειας Χωρών πρώην ΕΣΣΔ.

Γνώριμοι από την εποχή της ενάρξεως λειτουργίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο Μακαριώτατος και ο κ. Σαββίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν δια μακρών θέματα αφορώντα το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Διασπορά.

Τιμώντας την μακρά προσφορά του κ. Σαββίδη στην προάσπιση και κραταίωση της παρουσίας των πολυπληθών Ελληνικών Κοινοτήτων της πρώην ΕΣΣΔ, ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον υψηλό επισκέπτη διά του Ανωτάτου Ταξιάρχη Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Πατριαρχικής Έδρας. Τον κ. Σαββίδη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Σ. Ταμβάκης και η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας στην Αλεξάνδρεια κ. Α. Αλεξανιάν».

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του κ. Ιβάν Σαββίδη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας:

[new_royalslider id=”16″]