Ο Κομίνχες, η La U και ο ΠΑΟΚ…

Μπροστά στη μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση της καριέρας του βρίσκεται ο Πολ Κομίνχες. Για τους νεότερους το όνομά του Περουβιανού μπορεί να μην λέει και τίποτα. Οι άνω των 25 ετών σίγουρα θα τον θυμούνται από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, ως μία από τις πρώτες (και ακριβότερες) μεταγραφές του Γιώργου Μπατατούδη, το καλοκαίρι του 1997.

Ο Κομίνχες είναι, πλέον, προπονητής και ανέλαβε στα 43 του χρόνια την τεχνική ηγεσία της Ουνιβερσιτάριο. Δεν μιλάμε για μια τυχαία ομάδα στο Περού. Η ομάδα του Πανεπιστημίου, η La U όπως την αποκαλούν οι φίλοι της στην πρωτεύουσα Λίμα, είναι η πιο πετυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Μετράει μόλις… 23 πρωταθλήματα, το τελευταίο πέρσι τη σεζόν 2012-13.

com001

Η επίσημη παρουσίαση του Κομίνχες, ο οποίος αγωνίστηκε και ως ποδοσφαιριστής στην Ουνιβερσιτάριο, θα γίνει με κάθε επισημότητα την ερχόμενη Δευτέρα στο στάδιο Μονουμεντάλ. Η διοίκηση πιστεύει πως με την παρουσία του θα καταφέρει να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο και δεν δείχνει να επηρεάζεται από τις αρνητικές κριτικές και τον προβληματισμό που εκφράζουν αρκετοί για την επιλογή, ενός προπονητή που μέχρι τώρα προπονούσε τα παιδικά τμήματα της Regatas Lima.

Η απάντηση της διοίκησης είναι πως πριν από δύο χρόνια ο Κομίνχες κέρδισε μια υποτροφία και παρακολούθησε μαθήματα προπονητικής στην Ευρώπη, όπου βρέθηκε για μεγάλο διάστημα και είδε προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, της Βαλένθια, και της Ατλέτικο Μαδρίτης, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος ο Πολ Κομίνχες δηλώνει έτοιμος. «Ότι μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι και με μεγάλη εμπειρία προπονητές μπορεί να υπάρχουν, αλλά εγώ αισθάνομαι έτοιμος να αναλάβω την ομάδα», είπε.