“Μην τα ρίχνουμε όλα στον περιφερειάρχη”

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με την αποκεντρωμένη Περιφέρεια και την έκταση που θέλει ο Ιβάν Σαββίδης πήρε, ο πρώην Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

“Δεν γίνεται να τα ρίχνουμε τα βάρη στον αποκεντρωμένο περιφερειάρχη. Ο κ. Καρούντζος αν εφαρμόζει το νόμο, καλώς το κάνει. Αν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται ο ίδιος, θα απολογηθεί στους ανωτέρους του. Το νόμο τον αλλάζει η Βουλή, η οποία νομοθετεί. Θα έπρεπε ήδη οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος να πάρουν μια πρωτοβουλία, διότι αυτός ο χώρος έτσι όπως πάει, θα μείνει για 100 χρόνια βάλτος. Τον ξέρω, γιατί είχαμε ενδιαφερθεί και εμείς στο παρελθόν να κάνουμε εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις” τόνισε αρχικά στο “Αθλητικό Μετρόπολις” και πρόσθεσε: “Θα πρέπει οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης και η νέοι επικεφαλείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσπαθήσουν να αλλάξουν το νόμο ή τους νόμους.

Ένας Σαββίδης δε μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Όταν θέλεις να βάλεις το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο, να τα βάλεις με τον Μαρινάκη και ένα πολύ μεγάλο σωματείο, πρέπει να κάνεις μεγάλες και ισχυρές συμμαχίες.  Αν ήμουν νομοθέτης θα μοίραζα τη γη στη νεολαία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ο Σαββίδης κάνει ένα λάθος το οποίο διαπίστωσα, όταν τον είχα φέρει παλιά για μιλήσει με τον κ. Κατσαρή. Είναι κρυψίνους. Κανείς δεν γνωρίζει τα σχέδιά του. Θα πρέπει να μπει στην ελληνική πραγματικότητα για τον καταλάβει και να τον εμπιστευτεί ο κόσμος ώστε να έρθει πιο κοντά του”.