Μία διαφορετική ανακοίνωση

Ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς να είστε θιασώτες της άποψης ότι οι ανακοινώσεις των συνδέσμων είναι εμπρηστικές, χαμηλού επιπέδου και απλά… προκαλούν. Σε κάποιες περιπτώσεις (στις λιγότερες στην πραγματικότητα) αυτό ίσως και να ισχύει. Δεν είναι πάντα έτσι όμως. Υπάρχουν και ανακοινώσεις με πολύ σοβαρά μηνύματα, καλογραμμένες και αν μη τι άλλο αληθινές. Μια εξ αυτών και η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Super 3 Μελισσοχωρίου.

Πιο αναλυτικά:

«Άμα δεν είσαι Σουπεράς στην καρδιά μην μπεις στον κόπο να διαβάσεις αυτές τις γραμμές, δεν είναι για σένα αυτές οι λέξεις, δεν θα μπορέσεις να τις καταλάβεις και θα ξοδέψεις τζάμπα χρόνο από την ζωή σου.

Αδελφέ, αν αυτή η ανακοίνωση που διαβάζεις είναι η τελευταία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα .Ξέρουμε το πώς νιώθεις , την πίκρα , τη στενοχώρια ,τα ερωτήματα που εγείρονται κάθε φορά που σκέπτεσαι όλη τη φάση. «Τι κάναμε;», «τι έγινε;», «μήπως έπρεπε να πράξω διαφορετικά;», «ποιος φταίει τελικά;» και άλλα τέτοια . Να είσαι σίγουρος ότι για έμενα, σαν αδελφό σου, δεν φταις ΚΑΘΟΛΟΥ. Για εμένα έπραξες πάντα σωστά , όχι σαν αποτέλεσμα αλλά σαν τρόπο σκέψης, αυτόν που σε κάνει οπαδό, αυτόν τον αληθινό τρόπο που σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τα αδέλφια σου.

Το τι έγινε πάνω-κάτω το ξέρουμε και θα το συζητήσουμε διεξοδικά πολλές φορές, όμως «Ω γέγονε γέγονε », δεν θα αλλάξει κάτι με τα λόγια και την ανάγκη για φταίχτες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να πάρουμε τον ΑΡΗ στην πλάτη μας άλλη μια φορά. Να αποδεχτούμε το βάρος, να διατηρήσουμε μια ΙΔΕΑ , αυτήν την ιδέα που έχει χαραχτεί στο μυαλό μας, αυτό που μερικοί το έκαναν τατουάζ στο σώμα αλλά όλοι το κάναμε τατουάζ στην καρδιά. Δεν είναι το θέμα σε ποια κατηγορία θα παίζουμε, το θέμα είναι πως νιώθουμε εμείς τον ΑΡΗ, αν ο ΑΡΗΣ μικρύνει μέσα μας τότε μόνο θα μικρύνει σαν σύλλογος , όσο για εμάς θα είναι ψηλά, κανένας δεν θα μπορέσει να τον φτάσει και να τον μειώσει , να τον φέρει στα μετρά του.

Οι δυσκολίες που υψώνονται μπροστά μας μοιάζουν με τεράστια τείχη, τόσο που οι αγώνες των πέτρινων χρονών φαίνονται παιχνιδάκι . Όμως πίσω από αυτό το τείχος βρίσκονται τα όνειρα μας και εξαρτάται από εσένα αδελφέ αν γουστάρεις να το γκρεμίσουμε μαζί. Πόσοι θα είμαστε; Πέντε; Τριακόσιοι; Εκατό χιλιάδες; Δεν έχει σημασία αυτό. Ούτε το πόσο καιρό θα μας πάρει, ούτε το ποιοι θα τα παρατήσουν στην πορεία. Έστω και ένας να καταφέρει να δει αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε τότε θα έχουμε πετύχει και ας μην είμαστε εκεί μπροστά, ας είμαστε σε μια γωνιά εκεί πάνω δεξιά με ένα τσιγάρο στο στόμα και ένα χαμόγελο, αρκεί να γίνει όμως αδελφέ μου. Αρκεί να έχεις την υπομονή και την αντοχή να παλέψεις ξανά , όχι μόνο σε πέταλα , αλλά σε δρόμους, σε στενά, σε γραφεία, σε διαδρόμους, σε αίθουσες και όπου αλλού χρειαστεί ο ΑΡΗΣ.

Όταν λοιπόν το παλέψεις, τότε θα έχεις μια ιστορία να διηγηθείς, μια από αυτές τις χιλιοειπωμένες ιστορίες , που λες συνεχεία στα ίδια άτομα, για οπαδικές φάσεις που κανείς δεν βαριέται να τις ακούει και κανείς δεν βαριέται να τις διηγείται. Αυτήν την ιστορία αδελφέ μου θέλω να γράψουμε τώρα. Αυτήν που θα είναι η πιο γαμάτη από όλες γιατί θα είναι η δυσκολότερη , θέλω όμως να την γράψουμε στο ίδιο πέταλο , με τις γροθιές μας ψηλά και την μπλούζαρα με το Θεό και το Bulldog που θα φοράμε με περηφάνια.

ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ SUPER-3

ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ SUPER-3″.