Χαρίζουν 1 δισ. ευρώ σε Βαρδή και Λάτση

Ε, τώρα που πιάσαμε το “πρωτογενές πλεόνασμα”, που είναι το τελευταίο προεκλογικό παραμύθι -χωρίς δράκο- της κυβέρνησης, μπορούμε να χαρίσουμε χρέη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το spirospero.gr που αναφέρεται σε ένα δώρο ύψους 1 δισ. ευρώ που έκανε η κυβέρνηση σε Βαρδινογιάννη και Λάτση, με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, με την οποία χαρίζει τα πρόστιμο στις πετρελαιακές τους εταιρίες. Είναι φοβερό κι απίστευτο…

“Δωράκι σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρω για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον Σπύρο Λάτση έκανε η κυβέρνηση με τροπολογία που πέρασε … νύχτα !

Στο νομοσχέδιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση φορέων του δημοσίου,στις 07 Μαρτίου , οι αθεόφοβοι περάσαν ειδική διάταξη για να χαρίσουν τα πρόστιμα της Μotor Oil και των ΕΛΠΕ για το διάστημα 2010- 2011.

Είναι η 5η φορά που το επιχειρούν – είχε ξεκινήσει με εγκύκλιο ο Χάρης Θεοχάρης – και η 3 φoρά που «τρυπώνουν » σε άσχετο νομοσχέδιο τη διάταξη – δωράκι ! Στο τέλος τα κατάφεραν και κανείς δεν πήρε μυρωδιά .

Σας αποκαλύπτουμε την επίμαχη παράγραφο με την οποία χαρίζονται τα πρόστιμα και οι φορολογικές παραβάσεις για τις πετρελαϊκές εταιρίες των δυο ελλήνων μεγιστάνων , για το διάστημα 2010 -2011 . Η διάταξη είναι σκοπίμως διατυπωμένη έτσι , ώστε κανείς να μην καταλάβει το παραμικρό για την ουσία του ζητήματος.

Με λίγα λόγια με την τροπολογία «χαρίζει » η κυβέρνηση Σαμαρά στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και την Μotor Oil 660 εκ. και στον Σπύρο Λάτση και τα ΕΛΠΕ 220 εκ.

Τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013 που αναίρεσε νομοσχέδιο του 2010 που όριζε βαριά πρόστιμα για τις πετρελαϊκές που έκαναν δουλειές μέσω ofshore (το κόλπο με τις τριγωνικές διαδρομές). Ο νόμος αυτός είχε αναδρομική ισχύ μόνο για ένα έτος .

Μάλιστα τροποποίησαν και άρθρο νόμου του 1994 που καταργούσε το 1% φοροαπαλλαγή από τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών . Δηλαδή κατάργησαν την κατάργηση!”