Αντιδρά και η Ξάνθη

Κατά της ΕΠΟ, της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΣ Ξάνθης, έβαλε ο Άρης Πιαλόγλου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. O πρόεδρος της SKODA Ξάνθης, έκανε λόγο για έλλειψη στήριξης από την τοπική Ένωση, εξέφρασε τα παράπονα που έχει η ομάδα του από την διαιτησία, αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που βγάζει η θρακική ομάδα, ενώ κάλεσε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, αλλά και την ΕΠΣ Ξάνθης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Παρά την φημολογία που αναπτύχθηκε περί πρόθεσης αποχώρησης του Χρήστου Πανόπουλου, τέτοιο θέμα, τουλάχιστον στην συνέντευξη Τύπου, δεν τέθηκε.

Αρχικά ο Πιαλόγλου αναφέρθηκε στην στάση της ΕΠΣ Ξάνθης:

“Υπήρχε μία… «φωτογραφική» διάταξη της ΕΠΟ στην αρχή της περιόδου κατά την οποία οποιαδήποτε ΠΑΕ καταφερθεί στην ΕΠΟ, πρώτα υπάρχει η αφαίρεση 3 βαθμών και στη συνέχεια την αποβολή από το πρωτάθλημα. Ζήτησα από την ΕΠΣ και το θεωρούσα υποχρέωση – ότι έπρεπε να το κάνει – αν οι υπόλοιπες Ενώσεις ψήφιζαν «ναι», η δική μας δεν έπρεπε να την ψηφίσει ορθώνοντας το ανάστημά της. Όμως η ΕΠΣ Ξάνθης την ψήφισε.

Φέτος ιδιαίτερα μετά τα διαιτητικά λάθη και μετά τις «κόντρες» με την ΕΠΟ δεν είδαμε την ΕΠΣ Ξάνθης να κάνει καμία παράσταση στην ΕΠΟ σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις. Δεν ευαισθητοποιήθηκαν τα… αυτιά της για να προβεί σε κάποια παράσταση και να πει γιατί να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά σε μία τοπική ομάδα.

Ξεκινήσαμε μία διαδικασία στην αρχή της χρονιάς γιατί θέλαμε πραγματικά οι ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας να παρακολουθούν τα παιχνίδια. Βγάλαμε μία ταυτότητα για την δωρεάν είσοδο στο γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν – κάτι που δεν γίνεται πουθενά – να μην συμπίπτουν τα τοπικά πρωταθλήματα την ίδια ώρα με την επαγγελματική ομάδα. Κάποιες φορές το σεβάστηκαν. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά όπως ευλαβικά σεβαστήκαμε τις απαιτήσεις της ΕΠΣ, έπρεπε και η ΕΠΣ να σεβαστεί αυτό το ζήτημα.

Όποτε μας ζητήθηκε βοήθεια τη προσφέραμε απλόχερα γιατί είναι λογικό, αναγκαίο και απαραίτητο να υπάρχει αυτή η συνεργασία ώστε μέσα στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να μπορέσουμε από κοινού για να τις ξεπεράσουμε. Δυστυχώς δεν είδαμε καμία συμπαράσταση”.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο βρέθηκε η διαιτησία:

“Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης, υπενθυμίζοντας και σε σας αλλά και στο φίλαθλο κοινό κάποιες αγωνιστικές στις οποίες κρίνουμε ότι υπήρξαν διαιτητικά λάθη:

ΠΑΟΚ – SKODA Ξάνθη 3-0, πέναλτι και αποβολή στον Μπαξεβανίδη.
Αστέρας Τρ. – SKODA Ξάνθη 2-2, ακυρώθηκε γκολ στο 92’ που σήμαινε 2 βαθμούς.
Πανιώνιος – SKODA Ξάνθη 0-0, ακυρώθηκε γκολ στο 92’, άλλοι δύο βαθμοί.
SKODA Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2, η εκτέλεση κόρνερ του Λίνο στο 1-1 και off side στο 2ο γκολ.
Πανθρακικός – SKODA Ξάνθη 2-1, Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι – λόγω τοπικού ντέρμπι – πέναλτι πάνω στον Μάνταλο που δεν δόθηκε, αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Φλίσκα, off side 2ο γκολ των γηπεδούχων.
Άρης – SKODA Ξάνθη 1-1, Πέναλτι πάνω στον Σολτάνι.
SKODA Ξάνθη – Καλλονή 1-0, το «καρφί» του παίκτη της Καλλονής που μας στέρησε γκολ.
Παναιτωλικός – SKODA Ξάνθη1-0, αποβολή του Κάλβο στο 5’ και την μη αποβολή του Μπικέι.

Πιστεύουμε ότι είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη τη δική μας και των φιλάθλων τα παραπάνω παιχνίδια”.

Ο Πιαλόγλου αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις που βγάζει η θρακική ομάδα:

“Αντιστάθμισμα των παραπάνω είναι οι ανακοινώσεις. Κατά γενική ομολογία είναι… πετυχημένες και δεν στέκονται ενάντια στο άθλημα και στα πρόσωπα που παλεύουν για την εξύψωση του αθλήματος. Για όλα αυτά, είμαστε κατηγορούμενοι από τον αθλητικό δικαστή. Γιατί θεωρούν ότι δημιουργούμε εντάσεις και διώχνουμε τον κόσμο από τα γήπεδα. Εμείς, η SKODA Ξάνθη, μία ΠΑΕ που στα 25 χρόνια διαδοχικής παρουσίας της στην μεγάλη κατηγορία μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί από την Αστυνομία, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, έχουμε πάρει το fair play… Δυστυχώς αυτή μόνη μας αντίσταση είναι οι ανακοινώσεις. Δεν έχουμε κάτι άλλο να μπορούμε να κάνουμε για να ακουστεί η φωνή μας”.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων, πήρε θέση για το γενικότερο κίνημα διαμαρτυριών στο ελληνικό πρωτάθλημα : “Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Πανόπουλος ήταν ο πρωτεργάτης της Superleague. Σίγουρα δεν ήταν το όραμα της ίδρυσης της Superleague έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Τα προβλήματα παραμένουν… Η αγανάκτησή μας έφτασε στα όριά της. Είμαστε αυτόνομοι, μακριά από «συμμαχίες». Ο καθένας χαράζει τον δρόμο του και ο καθένας πιστεύει σε μία ισόνομη και ισότιμη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε σαν… «ευχή» για τις τελευταίες αγωνιστικές είναι ισότιμη και ισόνομη διαιτησία για όλες τις ομάδες. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι διαχρονικές”.