“Χαμός” και στον ΑΣ Άρης

Τι πάει καλά στον Άρη για μην έχει πρόβλημα και ο ερασιτέχνης; Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει ένας εσωτερικός χαρτοπόλεμος με έγγραφα, αλλά και καταγγελίες. Στο «στόχαστρο» βρίσκεται ο πρόεδρος του ΑΣ, Θωμάς Γιώτας, έπειτα από αντίδραση οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου (Αναστασίου, Οικονόμου, Κωνσταντινίδης, Σαρηγιαννίδης, Πλαγάκος, Κουζούνιας, Κοσμάς, Καββαδία).

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Χθες δημοσιοποιήθηκε μία επιστολή των «οκτώ» (σ.σ. χάρη συντομίας και όχι ειρωνείας) με την οποία ζητούσαν την άμεση σύγκληση δ.σ. και παράλληλα να μην βγουν χρήματα από το ταμείο για οποιοδήποτε λόγο. Όπως εξηγήθηκε αργότερα υπήρξαν έντονες ανησυχίες ως προς την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και την εφορία, καθώς δεν έχουν τηρηθεί κάποιες ρυθμίσεις.

Παράλληλα, με δημόσιες τοποθετήσεις έγινε φανερό, πως πέρα από τα φορολογικά ζητήματα, οι «οκτώ» ανησυχούν για το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΑΣ (αν όχι όλα) πηγαίνουν για τις ανάγκες του τμήματος βόλεϊ («Ο λογαριασμός του αερίου για την πισίνα, το κολυμβητήριο και τα υπόλοιπα έχει ξεφύγει», δήλωσε το μέλος του ΑΣ, Σάββας Αναστασίου).

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από τους «οκτώ» δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες σε εφορία και ΙΚΑ, ώστε πλέον πρόεδρος του ερασιτέχνη να φαίνεται ο Γιώτας και όχι ο απερχόμενος, Νίκος Παπαδόπουλος.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΤΑΣ
Υπάρχουν όμως η άλλη πλευρά, δηλαδή του Θωμά Γιώτα, ο οποίος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα pressaris.gr, πήρε θέση, καταρχήν για τα οικονομικά. Μεταξύ άλλων είπε:

«Το ποσό δεν αφορά κάποιο πρόστιμο, που μας έχει επιβληθεί, αλλά είναι εισφορές που πρέπει να καταβληθούν στο ΙΚΑ.
Επιπλέον, στις 17/3/14, υπέγραψα την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 4174/2013, άρθρο 55 παρ. 2, περί ρύθμισης οφειλών ΦΠΑ που αφορούν την περίοδο 2004-2009. Ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκα το πρωί της ίδιας ημέρας από τον νομικό μας, κ. Γιαννόπουλο και τον λογιστή, κ. Κωτσιόπουλο, ότι τότε έληγε η προθεσμία καταβολής της αίτησης.
Και διερωτώμαι: τι έπρεπε να κάνω; Να συγκαλέσω διοικητικό συμβούλιο, άρα να χαθεί η προθεσμία ή να καταθέσω την αίτηση; Και αποφάσισα να κάνω το δεύτερο. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι έπρεπε να έχουμε μια γρηγορότερη ενημέρωση, όμως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν είχα άλλη λύση», για να προσθέσει:

«Επίσης, στις 18/3 ενημερώθηκα ότι μέχρι τις 24/3 θα πρέπει να υποβάλλουμε αίτηση υπαγωγής σε σχετικό άρθρο, που αφορά τον κώδικα φορολογικών προστίμων και το οποίο για να προχωρήσει θα έπρεπε να πληρώσουμε ένα παράβολο και τα παραστατικά του δικηγόρου. Ένα ποσό, δηλαδή, της τάξης των 1.150 ευρώ. Δόθηκε, λοιπόν, εντολή από μέρους μου και από σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αύριο».

Σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές με εφορία, ΙΚΑ κι αν ακόμη πρόεδρος φαίνεται ο Παπαδόπουλος, ο Γιώτας με έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα έχει γίνει κανονικά η αλλαγή στην εφορία και πλέον ως πρόεδρος του ΑΣ εμφανίζεται ο Γιώτας, ενώ όπως ισχυρίζεται για να γίνει το αντίστοιχο και στο ΙΚΑ υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 2 Μαΐου.
Όπως και να χει, πολλά περισσότερα θα φανούν στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Παρασκευή.