Η διαιτητής που κατήγγειλε ρατσισμό

Η Θάλεια Μήτση είναι τελικά η διαιτητής που καταγγέλλει την ΕΠΟ για ρατσιστική-σεξιστική συμπεριφορά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα contra.gr.

Η διεθνής ρέφερι απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ υποστηρίζοντας πως δεν ορίζεται σε αγώνες λόγω του φύλου της. Ανήκει στον σύνδεσμο Πειραιά, σφυρίζει μόνο στα τοπικά πρωταθλήματα (δεν βρίσκεται σε κάποια κατηγορία) ενώ φέτος έχει οριστεί μόλις μία φορά κι αυτή ως 4ος διαιτητής.

Στο «παλμαρέ» της έχει πολλά τουρνουά γυναικών στο εξωτερικό και πρόσφατα διαιτήτευσε το Ιρλανδία – Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και ισχυρίζεται ότι δεν έχει οριστεί σε αγώνα Super League ακόμα διότι είναι γυναίκα.

Η Μήτση φέρεται να έχει ενημερώσει την FIFA, την UEFA και την οργάνωση FARE που συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε θέματα διακρίσεων κι αναμένεται σήμερα να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Καραμελίδη.

Από την πλευρά της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, διαρρέει ότι η Μήτση απέτυχε στις γραπτές εξετάσεις, δεν πέρασε τα αντρικά τεστ και γι’ αυτό έγραψε εξετάσεις με υποψήφιους διαιτητές των τοπικών και πέρασε τα γυναικεία τεστ.