Κυβέρνηση… οπερέτα

100% δέσμια των δανειστών και των όσων έχει υπογράψει με το 3ο μνημόνιο φαίνεται να είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.

Το τελευταίο… κρούσμα ήταν η ακύρωση ενός νόμου που ο Σύριζα είχε ψηφίσει πριν 100 μέρες!

Πρόκειται για το έναν νόμο, που επιτρέπει στους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε γραφεία τύπου, αναγνωρισμένων από τη ΓΓΑ, Αθλητικών Ομοσπονδιών, να μπορούν να ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ταμείο των δημοσιογράφων. Τώρα, ο Σύριζα αναιρεί αυτό το νόμο, και απαγορεύει στους δημοσιογράφους αυτούς να ασφαλίζονται στο ταμείο τους!

Είναι μια απόφαση, που πραγματικά δεν έχει καμία λογικά και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο, πέραν της απαίτησης των δανειστών!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Τ. :

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου απέστειλε στις κοινοβουλευτικές ομάδες, πλήν της Χρυσής Αυγής, την ακόλουθη επιστολή σχετικά με το νομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»:

«Με αφορμή το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» της Κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα και με βάση το κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου (10/10/15), έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής πολύ σημαντικό, που αφορά τους επαγγελματίες εργαζόμενους Αθλητικούς Συντάκτες.

Διαπιστώνουμε ότι στο άρθρο 11 παρ. 1 του προτεινόμενου πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται η κατάργηση της ισχύος του ν.4331 και συγκεκριμένα του άρθρου 21 και μάλιστα από την αρχή της ψήφισής του στις 2 Ιουλίου 2015! Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες μας για την πρόθεση του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο οποίο και αποστείλαμε σχετική επιστολή (Αρ.πρ.:314/6-10-15).

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά την ασφάλιση των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών, τους οποίους και εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος μας, στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ υποχρεωτικά από 1η Αυγούστου 2015 και εφόσον αυτοί εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, αναγνωρισμένων από τη ΓΓΑ, Αθλητικών Ομοσπονδιών, με την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια ασφάλισης στο Ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η ρύθμιση αυτή ήλθε να αποκαταστήσει αδικίες και αβελτηρίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων συναδέλφων μας, που αν και έχουν προϋπηρεσία στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, από τη στιγμή που δεν εργάζονται σε έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δεν έχουν την δυνατότητα ασφάλισής τους στο Ταμείο τους.

Με βάση λοιπόν το άρθρο 11 παρ. 1 του προτεινόμενου πολυνομοσχεδίου, αυτή η δυνατότητα καταργείται από της ισχύος της (!), δηλαδή μέσα σε διάστημα περίπου 100 ημερών! Από την κυβέρνηση που το ψήφισε μόλις στις 2 Ιουλίου 2015, χωρίς καμία αιτιολόγηση, ανεξήγητα και στο όνομα των προαπαιτούμενων από τους δανειστές!

Αλλά αλήθεια, ποια ακριβώς δημοσιονομική επίπτωση έχει η ρύθμιση του άρθρου 21 του ν.4331/2/7/2015, για να επιδεικνύει τέτοια σπουδή η κυβέρνηση; Ενισχύεται ή όχι το ΕΤΑΠ ΜΜΕ με τη ρύθμιση αυτή; Κερδίζει ασφαλιστικά έσοδα, ναι ή όχι το Ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ;

Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση μας αυτοαναιρείται μέσα σε 3 μήνες;

Σας καλούμε λοιπόν, κύριοι βουλευτές, τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και στην Ολομέλεια της, να πράξετε το αυτονόητο και να αποκαταστήσετε την αδικία και το λάθος που πάει να γίνει.

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, που εκπροσωπεί περί τους 1300 αθλητικούς συντάκτες, θα αποτελεί αυτό δικαίωση των αγώνων μας για τη θέσπιση των αυτονόητων. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι να ασφαλίζονται στο Ταμείο τους»