Ο «τσάρος» και η «τσαρίνα» του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να ορθώσει ανάστημα ο ΠΑΟΚ. Να πάνε, η ομάδα και ο ίδιος, κόντρα με το άδικο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξ ου και η απότομη στροφή στη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ απέναντι στις ποδοσφαιρικές αρχές. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος και ήδη έχει καταγραφεί με τον πιο επίσημο τρόπο. Το αν θα μπορέσει χτυπώντας την γροθιά του στο μαχαίρι να νικήσει το σύστημα θα το δείξει ο χρόνος… Ο κόσμος της ομάδας είναι δίπλα του σ’ αυτόν τον «πόλεμο», οι σύνδεσμοι το έδειξαν με την τελευταία ανακοίνωσή τους.

Ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, κοιτάζοντας και την άλλη όψη του νομίσματος, βλέπει να δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του. Χρέη, αθλητικό κέντρο, Δώνης είναι ανοικτά κεφάλαια και «περιπέτειες» που τεστάρουν πρόσωπα και καταστάσεις. Χωρίς «χάπι εντ» έως τώρα για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη.

Γι’ αυτό και πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος έστειλε (κι άλλο) μήνυμα στους παροικούντες στη Μικράς Ασίας: «Εγώ και η Μαρία», είπε ο «τσάρος της Τούμπας» στην τελευταία παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Καταδεικνύοντας ποιο είναι το μοναδικό πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την Μαρία Γκοντσάροβα. Ολοι οι υπόλοιποι είναι υπό κρίση και το μέλλον τους στην ομάδα και στις άλλες δραστηριότητες του Ελληνορώσου επιχειρηματία θα κριθεί βάσει των αποτελεσμάτων. Κι ο νοών, νοείτω…

Αρκετοί  θέλουν να πιστεύουν και να παρουσιάζουν την δικαστική κόντρα με τον Γιώργο Δώνη ως «ένα καπρίτσιο του Ιβάν Σαββίδη», το οποίο θα πληρώσει και μάλιστα ακριβά, όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο μεγαλομέτοχος συνεχίζει να ψάχνει και να ψάχνεται γύρω από τα αίτια της δικαστικής ήττας (σε όλα τα επίπεδα) από τον πρώην προπονητή της ομάδας. Ψάχνει και ψάχνεται πως (και) γιατί ενεπλάκη άνευ επί του παρόντος οφέλους. Θεωρεί, όχι άδικα, ότι τελικά έγινε φασαρία για το τίποτε. Κι αυτό δεν είναι «καλό σημάδι» για ορισμένους. Ναι, ήταν δική του απόφαση να φθάσει η … περιπέτεια, εδώ που έφθασε. Κάποιοι όμως τον συμβούλευσαν να το κάνει. Κάποιοι ευθύνονται για τις διαδοχικές αποφάσεις κατά του Σαββίδη. Το νομικό «οπλοστάσιο» της ΠΑΕ ενισχύθηκε με τον εξαίρετο νομικό εξ Αθηνών Αλέξανδρο Λυκουρέζο, αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν αρνητικά σε όλα τα επίπεδα. Αρνητική εξέλιξη στο θέμα του συναινετικού διαζυγίου. Αρνητική εξέλιξη στις εκδικάσεις της υπόθεσης στην ΕΠΟ. Αρνητική εξέλιξη στις εκδικάσεις στη Λίγκα. Κι ας μην πιάσουμε τα υπόλοιπα ανοικτά κεφάλαια. Κάποιοι φαίνεται πως παίζουν με την υπομονή του Ιβάν Σαββίδη.

Γι’ αυτό και δεν αργεί, ο καιρός των οριστικών αποφάσεων από τον «τσάρο» του ΠΑΟΚ…