Σάντος εναντίον Νεϊμάρ

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ισπανία, η Σάντος εξακολουθεί να νιώθει… προδομένη από την απόφαση του Νεϊμάρ να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και με επίσημο αίτημα της ζητά από την FIFA να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού έξι μηνών στον παίκτη, τον οποίο κατηγορεί για μονομερή τερματισμό του συμβολαίου τους και κακή πίστη.

Οι Βραζιλιάνοι ισχυρίζονται εδώ και αρκετό καιρό ότι παραμένει σε ισχύ το συμβόλαιό τους με τον Νεϊμάρ με δεδομένο ότι δεν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι της συμφωνίας τους με τη Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του παίκτη στους Καταλανούς, ενώ επιπλέον κατηγορούν τον ποδοσφαιριστή ότι είχε υπογράψει παράτυπα με τους Ισπανούς, πριν λυθεί η συνεργασία του με τη Σάντος. Ο ίδιος ο Νεϊμάρ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο της Σάντος, υπογεγραμμένο από το νόμιμο εκπρόσωπό της, που του έδεινε άδεια να διαπραγματευθεί με τη Μπαρτσελόνα.

Επίσης, ο σύλλογος της Βραζιλίας αξιώνει αποζημίωση ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ , ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα αποφασίσει επί του θέματος η Παγκόσμια Ομοσπονδία.