Στην Ρενό να πας να φτιάξεις το δημαρχείο σου

Αρκετά υψηλοί τόνοι στην διάρκεια της συζήτησης, έτσι τουλάχιστον ξεκίνησε μεταξύ της πλευράς της ΑΕΚ και την Πολιτείας στο ΥΠΑΠΕΝ υπό τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Λογικό και αναμενόμενο; Διότι πολύ απλά η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθεί το πρότζεκτ του γηπέδου στο οικόπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας το οποίο ανήκει στην ΑΕΚ, όμως από την πλευρά του Δήμου είχαν άλλα σχέδια κι έριξαν στον τραπέζι την πρόταση-σοκ να φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο σε άλλη έκταση είτε εκεί που ήταν η Ρενό ή εκεί που βρίσκονται τα σχολεία.

Όπως ήταν λογικό η ΑΕΚ αντέδρασε οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη με χαρακτηριστική την ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον Δήμαρχο: «Άμα θες να φτιάξεις κάτι στην Ρενό, φτιάξε το Δημαρχείο σου». Στις εντάσεις ήταν και οι αναφορές του Δήμου για ηθική αυτουργία της ΑΕΚ στο γεγονός ότι κατηγορείται από όλα τα ΜΜΕ και τους κατοίκους του Δήμου ότι μάχεται ενάντια στο γήπεδο της Ένωσης. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την στιγμή που και ο ίδιος ο Δήμαρχος προτείνει να χτιστεί αλλού και όχι στο οικόπεδο που ανήκει στην ΑΕΚ.

Ολοκληρώνοντας η συζήτηση κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα και στην απόφαση την δημιουργία μιας νέας ομάδας εργασίας και των τριών εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι διαφορές που υπάρχουν σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση προκειμένου το γήπεδο να γίνει εκεί που προβλέπεται πλέον και βάσει νόμου.

Στην ΑΕΚ επικρατεί ικανοποίηση για την έκβαση της συνάντησης αφού θεωρούν ότι πλέον υπάρχει κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για λύση όπως φαίνεται και από την επίσημη θέση της ομάδας. «Όλα εξελίχθηκαν ικανοποιητικά, καλυφτήκαμε από τη στάση και την τοποθέτηση του Υπουργού και όλα δείχνουν ότι πλέον υπάρχει κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες για το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δημιουργήθηκε  ομάδα εργασίας και η ΑΕΚ δηλώνει πανέτοιμη και για να ξεκινήσει τα έργα αλλά και για να παράσχει βοήθεια και να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται η πόλη που έχει ταυτιστεί με την 91χρονη ιστορία της» .

πηγή: gazzetta.gr