17.589,86 μίλια στον «αέρα»

Η ταλαιπωρία που υφίσταται φέτος η Καλλονή, ομάδα της Σούπερ Λίγκας παρακαλώ, είναι κάτι πρωτόγνωρο, όχι όμως κάτι περίεργο και παράξενο για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2014. Αν κάποιος διαβάζει παρακάτω τα νούμερα θα… ζαλιστεί. Ευτυχώς ποδοσφαιριστές και μέλη της ομάδας δεν έχουν πάθει ίλιγγο με 17.589,86 μίλια στον αέρα.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσιάζει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα καταμέτρηση της απόστασης που έχουν καλύψει από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα οι ποδοσφαιριστές και το τιμ της Καλλονής. Η έλλειψη έδρας στη Λέσβο που να πληροί τις προδιαγραφές της Σούπερ Λίγκας τους υποχρεώνει κάθε εβδομάδα να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι. Διαβάστε και θα καταλάβετε…
Μυτιλήνη – Αθήνα – Μυτιλήνη 23 φορές!

Μόνο για την Αθήνα έχουν ταξιδέψει έως τώρα 23 φορές! Με επιστροφή! Πόσα μίλια απέχουν τα δύο αεροδρόμια; Η απόσταση στην ευθεία είναι 154,60 μίλια. Οι άνθρωποι της Καλλονής έχουν καταγράψει συνολικά 3.555,8 μίλια μόνο προς τη μία
κατεύθυνση. Με την επιστροφή διπλασιάζεται ο αριθμός.

Στο βιογραφικό τους έχουν πτήσεις από τη Μυτιλήνη προς την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την Αθήνα προς τα Χανιά, το Ηράκλειο και τα Γιάννενα.

Στη Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκαν πέντε φορές. Τις τρεις για αγώνες μέσα στην πόλη, τις άλλες για οδικές μετακινήσεις στη Βέροια και στην Ξάνθη. Η απόσταση είναι 201,7 μίλια. Συνολικά 1.008,5! Χωρίς την επιστροφή! Να προσθέσουμε και τις δύο πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Ηράκλειο (197,2 μίλια) και προς τα Χανιά (168,43 μίλια). Αλλά κι εκείνη προς τα Ιωάννινα. Στην Αλεξανδρούπολη ταξίδεψε η αποστολή της Καλλονής με πτήση τσάρτερ από τη Μυτιλήνη. Αλλα 111,85 μίλια, που διπλασιάζονται για την επιστροφή.

Από Μυτιλήνη προς Αθήνα και αντίστροφα, το κοντέρ έγραψε 7.111,6 μίλια. Οι παίκτες της Καλλονής και ο Γιάννης Ματζουράκης έχουν διανύσει 17.589,86 μίλια έως τώρα. θα περάσουν τα 20.000 μίλια έως το τέλος. Αν βάλετε ότι η απόσταση μέχρι τη Νέα Υόρκη είναι 4.942,14 μίλια, θα αντιληφθείτε ότι θα είχαν ταξιδέψει δύο φορές στο «Μεγάλο μήλο» και θα επέστρεφαν στη βάση τους!