Το πάθημα-μάθημα (;) και οι δύο στο γυμναστήριο

Με δεδομένο ότι την Πέμπτη υπάρχει παιχνίδι για το Europa League, δεν υπάρχουν περιθώρια για… ρεπό στον ΠΑΟΚ κι έτσι σήμερα έγινε κανονικά προπόνηση.

Στη σχετική ενημέρωση από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει το ντέρμπι με τον Ηρακλή, ενώ σε ό,τι αφορά στους τραυματίες (κακώσεις και οι δύο), Μπερμπάτοφ και Τζαβέλλας έμειναν στο γυμναστήριο, αύριο θα εξεταστούν, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Αναλυτικά το ενημερωτικό από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή τελείωσε μ’ έναν σκληρό, αλλά επιμορφωτικό – στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ομάδας – τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Ο,τι συνέβη στο Καυτανζόγλειο ανήκει πια στον κατάλογο των εμπειριών και η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τα χρονικά περιθώρια, άλλωστε, είναι στενά με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πριν από τα συνεχόμενα ματς με Κράσνονταρ, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης (εκτός).  Μια μέρα μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, λοιπόν, η ομάδα συνέχισε τη δουλειά της προκειμένου να παρουσιάζεται καλύτερη σε κάθε παιχνίδι.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί στο Καυτανζόγλειο ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης και αποθεραπείας υπό τις οδηγίες του Πάολο Αρτίκο. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και ο Γιώργος Τζαβέλλας που δέχτηκαν χτυπήματα στην ποδοκνημική κατά τη διάρκεια του αγώνα έμειναν στο γυμναστήριο για θεραπεία και ποδήλατο και η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί την Τρίτη (20.10).

Οι υπόλοιποι δούλεψαν σε πρόγραμμα υψηλής έντασης, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, παιχνίδια κυκλοφορίας σε μικρό χώρο και διπλό σε μικρό γήπεδο με ομάδες πέντε εναντίον πέντε.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, το οποίο είχε και ασκήσεις με μπάλα, ο Γκόικο Τσίμιροτ ανεβάζει ρυθμούς σε πρόγραμμα επανένταξης, ενώ οι Στέλιος Κίτσιου, Κυριάκος Σαββίδης, Γιάννης Μυστακίδης έκαναν θεραπεία και μυική ενδυνάμωση.