Διαμαρτυρία των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου για τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια για τους οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου στο σημερινό ματς του Champions League απέναντι στην Άρσεναλ στο Emirates άγγιξαν την τιμή των 70 ευρώ, κάτι που τους έβγαλε εκτός εαυτού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι οπαδοί της Μπάγερν καλούν όλους τους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν απόψε στο Emirates, να μποϊκοτάρουν τα πέντε πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τρελές τιμές των εισιτηρίων που διώχνουν τον απλό κόσμο από τα γήπεδα.

«Αυτές οι τιμές καθιστούν την προσέλευση στο γήπεδο αδύνατη για τους νεαρούς φιλάθλους και για τους κοινωνικά αδικημένους, καταστρέφοντας την κουλτούρα του οπαδού, η οποία αποτελεί τη βάση του ποδοσφαίρου. Τα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού στο Λονδίνο θα δείχνουν πως θα φαντάζει το ποδόσφαιρο στο μέλλον αν αυτή η τρέλα συνεχιστεί. Άδειες κερκίδες και καθόλου τραγούδι και συναίσθημα. Στα επόμενα 85 λεπτά θα θελήσουμε να δείξουμε τον εναλλακτικό τρόπο και πόσο σημαντική είναι η κουλτούρα του ενεργού οπαδού στο ποδόσφαιρο», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι οπαδοί της Μπάγερν.

Οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων στο Emirates, και γενικότερα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχουν κατά καιρούς εξοργίσει και τους οπαδούς των αγγλικών ομάδων (ακόμα και τους φίλους της ίδιας της Άρσεναλ) οι οποίοι με διαμαρτυρίας τους πριν από παιχνίδια έχουν κάνει γνωστή την αντίθεσή τους με την πολιτική των προκλητικών τιμών