Χάγκινς: «Το Γιούροκαπ είναι διοργάνωση υψηλού επιπέδου»

Απάντηση στη θεωρία βάσει της οποίας η συμμετοχή στο Γιούροκαπ είναι επιζήμια για οικονομικούς λόγους, έδωσαν με δηλώσεις τους ο Βασίλης  Σίμτσακ και ο Τζαμέλ Χάγκινς, μιλώντας ενόψει της αυριανής(21/10) δύσκολης εντός έδρας αναμέτρησης του Άρη απέναντι στην ισχυρή Μπουντούτσνοστ.

«Στο Γιούροκαπ έχουμε κίνητρο εμείς οι παίκτες, η ομάδα ευρύτερα αλλά και οι ξένοι που έρχονται στην ομάδα έχουν κίνητρο τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό θεσμό» είπε ο Σίμτσακ για την αβάσιμη και επαναλαμβανόμενη άποψη που αποτελεί ξεκάθαρα σαμποτάζ ειδικά για την περίπτωση του υπό ανοικοδόμηση Άρη με ισχυρό ιδιοκτήτη.

Ρωτήθηκε σχετικά ο Τζαμέλ Χάγκινς και απάντησε: «Ασφαλώς επηρέασε την απόφασή μου να έρθω στον Άρη η συμμετοχή της ομάδας του Γιούροκαπ.

Η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου. Παίζοντας στο Γιούροκαπ οι παίκτες βελτιώνονται».

Αυτά σε πρώτη φάση από το thessports.gr για τις απόψεις των πρωταγωνιστών στο γήπεδο σχετικά με τη διοργάνωση που δήθεν αποτελεί αγγαρεία, ή μπορεί είναι επιζήμια από οικονομικής άποψης για τους συλλόγους.

Όσον αφορά το ματς ο Σίμτσακ είπε: «Πρέπει να παρουσιαστούμε με καλύτερη νοοτροπία, συγκριτικά με το ματς απέναντι στην Τράμπζονσπορ.

Πρέπει να μπούμε με ενέργεια από το πρώτο λεπτό και να μην περιμένουμε να έχουν κακή απόδοση οι αντίπαλοί μας.

Ξεχάσαμε το ματς απέναντι στον Αρκαδικό, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει».

Ο Χάγκινς περιμένει «σκληρό και δύσκολο ματς, αφού η Μπουντούτσνοστ είναι έμπειρη ομάδα με πολύ καλό πόιντ γκαρντ(σ.σ.:Ομάρ Κουκ) που δημιουργεί. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας».

Ο προπονητής των Μαυροβούνιων, Ιγκόρ Γιόβοβιτς, επεσήμανε την ιστορία των δύο μεγάλων κλαμπ της Θεσσαλονίκης και δήλωσε: «Ο Άρης ξαναχτίζει πολύ δυνατή ομάδα , με καλούς Αμερικανούς και έμπειρους Έλληνες, ενώ παίζει σε υψηλό ρυθμό.

Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».