Σήμερα το… κοστούμι για ΠΑΟΚ

Ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά την διεξαγωγή του αγώνα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για να κρίνει τα επεισόδια της Τούμπας και να πάρει την απόφαση της. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η νομική υπηρεσία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έχει στείλει αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, αφού δεν προβλέπεται στη σημερινή διαδικασία φυσική παρουσία, είτε των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, είτε των Γερμανών, που, φυσικά, βρίσκονται επίσης σε θέση κατηγορούμενων.

Έχοντας περάσει όχι λίγες φορές από ανάλογες διαδικασίες, στον Δικέφαλο έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι τελικά τα χειρότερα (ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Τούμπας) θα αποφευχθούν, έστω κι αν το χρηματικό πρόστιμο που θα επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ θα είναι παραδειγματικό. Ισως ο τελευταίος χαρακτηρισμός να είναι και επιεικής, αφού υπολογίζεται το πρόστιμο να είναι εξαψήφιο, δηλαδή θα υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος από τις εισπράξεις του αγώνα με την γερμανική ομάδα θα εξανεμιστεί. Κι αυτή, όμως, είναι η πιο θετική (και πλέον πιθανή) εκδοχή για την ετυμηγορία της ΟΥΕΦΑ, που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι άτεγκτη σε θέματα συμπεριφοράς των οπαδών.

Στον ΠΑΟΚ εξάντλησαν όλη την διπλωματία τους, προκειμένου να πετύχουν μια όσο το δυνατό πιο ελαφριά ποινή, γνωρίζοντας ότι το καταγεγραμμένο παρελθόν τους σε αντίστοιχα ζητήματα στα βιβλία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν είναι και το πιο….λαμπρό. Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ μπορεί να ληφθεί σήμερα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη).

Πηγή : Livesport