Ο Μπερτομέου ξαναδείχνει στον Άρη τον δρόμο για την Ευρωλίγκα

Γνωστή και συγκεκριμένη είναι η φιλοσοφία της Ευρωλίγκας.

Βέβαια το συμπέρασμα ισχύει για όσους ενδιαφέρονται, παρακολουθούν τη διοργάνωση και θέλουν να δουν ξανά στη Θεσσαλονίκης τις ευρωπαϊκές ομάδες υψηλού επιπέδου.

Πολύ καλά ενημερωμένος είναι και ο Νίκος Λάσκαρης. Ήδη από τις πρώτες κινήσεις του ως μεγαλομέτοχος είναι σαφές ότι λειτουργεί εφαρμόζοντας πλάνο τύπου “Ευρωλίγκας”, αφού βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας των μελών του αγωνιστικού τμήματος των Κίτρινων κι αντιμετωπίζει τα ματς της ομάδας ως το επίκεντρο μιας γενικά ευχάριστης βραδιάς.

Το thessports.gr αναδημοσιεύει αποσπάσματα συνέντευξης του Τζόρντι Μπερτομέου στην ιστοσελίδα της Ντινάμο Σάσαρι, με στόχο να εμπεδώσουμε τι χρειάζεται να κάνει ο Άρης, προκειμένου να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Ο υπεύθυνος Τύπου των πρωταθλητών Ιταλίας ρώτησε τον ισπανό παράγοντα για την πορεία της ομάδας κι ο Μπερτομέου απάντησε: «Η Ντινάμο ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια με συνέπεια ένα σοβαρό, “στέρεο” και αξιόπιστο σχέδιο, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ο σύλλογος είναι παράδειγμα επαγγελματισμού, ως προς τη δημιουργία ανταγωνιστικού ρόστερ, ενώ στον οργανωτικό τομέα δημιούργησε επαγγελματική δομή.

Αυτός ο συνδυασμός είναι θεμελιώδες στοιχείο για τους στόχους που πέτυχε η Σάσαρι κι επέτρεψε στην ομάδα να αναπτύσσεται  συνεχώς».

Η συνέντευξη επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Ο Μπερτομέου πρόσθεσε: «Το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω είναι ότι σκοπεύουμε να φτάσουμε στο τέλειο επίπεδο, όχι μόνο εντός του γηπέδου, αλλά και σε όλους τους τομείς γύρω από τη διοργάνωση.

Η οπτική μας που έχει ως τελικό στόχο να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα και διασκέδαση, έχει γίνει πλήρως αντιληπτή από τα κλαμπ.

Η δική μας αποστολή είναι να προσφέρουμε στους συλλόγους τα “εργαλεία” για τον αθλητικό τομέα, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το επίπεδο της εμπειρίας και της διασκέδασης των φιλάθλων στα ματς».

Συνοψίζοντας τη φιλοσοφία της Ευρωλίγκας θα σταθούμε στα εξής σημεία:

«Σοβαρό, “στέρεο” και αξιόπιστο σχέδιο» της Ντινάμο, στην «επαγγελματική δομή» του συλλόγου και στο στόχο της Ευρωλίγκας να φτάσει σε «τέλειο επίπεδο, όχι μόνο εντός του γηπέδου, αλλά και σε όλους τους τομείς γύρω από τη διοργάνωση».

Ο Λάσκαρης εκτελεί σχέδιο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στον Άρη σχεδόν κατά γράμμα κι αργά ή γρήγορα ο επιχειρηματίας θα απολαύσει την επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.