Την άλλη εβδομάδα τα μαντάτα για Μαρινάκη

Σε ακρόαση για σήμερα  στις 12:00 είχε καλέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις και να κριθεί το αν μπορεί να είναι πρόεδρος στον Ολυμπιακό.

Παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί αυτοπροσώπως, ο ίδιος αποφάσισε να μην παραστεί. Μάλιστα, σε ακρόαση είχε κληθεί και πριν ένα μήνα, αλλά τότε οι δικηγόροι του δήλωσαν απροετοίμαστοι και είχαν ζητήσει αναβολή για σήμερα, την οποία και έλαβαν ώστε να παραστεί και ο ίδιος. Αντ’ αυτού, όμως, εμφανίστηκαν ξανά ο δικηγόρος του, Βασίλης Δημακόπουλος και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρος Γιαννίκος, κάθισαν για περισσότερο από μία ώρα ενώπιον των μελών της Επιτροπής και παρείχαν οι ίδιοι τις όποιες εξηγήσεις ζήτησε η ΕΕΑ.

Εν τέλει, δόθηκε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να καταθέσουν υπομνήματα και η απόφαση της Επιτροπής θα εκδοθεί ως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο λόγος της κλήσης του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε να κάνει με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβάλει ο ανακριτής διαφθοράς και το αν παραβιάζεται ο αθλητικός νόμος με το να παραμένει στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εντός της Επιτροπής υπάρχουν δύο τάσεις:

Α) Εκείνοι που λένε ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των Πειραιωτών και πως πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο ως και 300.000 ευρώ και απαγόρευση άσκησης διευθυντικών ή διοικητικών εξουσιών, δηλαδή να παραιτηθεί από πρόεδρος (αυτά προβλέπουν οι διατάξεις του αθλητικού νόμου βάσει των οποίων έχει κληθεί σε ακρόαση).

Β) Εκείνοι που λένε πως δεν μπορούν να πάρουν μέτρα, καθώς τον πρώτο λόγο έχει ο ανακριτής. Και από τη στιγμή που ο ανακριτής του επιτρέπει να είναι πρόεδρος και εκείνος παράλληλα θεωρεί πως δεν παραβιάζεται ο περιοριστικός όρος, τότε η Επιτροπή δεν πρέπει να επιληφθεί.

Στις προβλέψεις του νόμου, εξάλλου, και στην περίπτωση φυσικά που διαπιστωθεί παράβαση, υπάρχει και η ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Όμως η τάση είναι πως το μέτρο είναι ακραίο και ότι δεν πρόκειται να παρθεί τέτοια απόφαση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι Δημακόπουλος, Γιαννίκος έθεσαν θέμα αρμοδιότητας της Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως αρμόδιος να κρίνει το εν λόγω θέμα είναι μόνο ο ανακριτής και οι εισαγγελικές Αρχές.

πηγή: sdna.gr