«Ασημένιος» Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Ακόμη ένας σπουδαίος αθλητής, αποκάλυψε δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ο Γκας Κένγουόρθι, παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN, όπου αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο 24χρονος σκιέρ είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014, στο FreestyleSkiing.

Κατά το παρελθόν είχε δώσει αρκετές συνεντεύξεις, όμως ποτέ δεν μιλούσε για την προσωπική του ζωή. Τελικά αποφάσισε να το κάνει στο ESPN, ενώ έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το εξής μήνυμα: «Είμαι ομοφυλόφιλος. Αισθάνομαι καλά γράφοντας αυτές τις λέξεις. Για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου φοβόμουν να εκφράσω αυτή την αλήθεια για μένα. Πρόσφατα έφτασα στο σημείο όπου ο πόνος του να παραμένεις μέσα σε αυτό το ψέμα είναι μεγαλύτερος από το φόβο του να το πεις αυτό. Είμαι υπερήφανος που τελικά το έκανα».

Αρκετοί αθλητές έχουν σπεύσει να του δώσουν συγχαρητήρια για την απόφαση του να μιλήσει ανοικτά και χωρίς φόβο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, παρότι παραμένει εν ενεργεία αθλητής.