Μουρίνιο μαινόμενος

ορμή για το νέο (μίνι) ξέσπασμα του Πορτογάλου προπονητή ήταν το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον ίδιο να επιτίθεται σε έναν ανήλικο, ο οποίος προσπαθούσε να τον τραβήξει με το κινητό του στους δρόμους του Λονδίνου. Ο Μουρίνιο βρήκε μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, για να επιτεθεί, φραστικά αυτή τη φορά, στα αγγλικά ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους.

«Μην περιμένετε να βγάλετε από μένα ούτε ωραίους ούτε αστείους τίτλους. Θα συμπεριφερθώ στα αφεντικά σας όπως μου συμπεριφέρονται, δηλαδή χωρίς σεβασμό. Δεν μιλάω για το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο είμαι έτοιμος να δεχθώ όποια κριτική θέλετε, ακόμα και την πιο ηλίθια. Στην προσωπική μου ζωή δεν μου αρέσει να βγάζετε στη δημοσιότητα τέτοια ηλίθια περιστατικά» ήταν τα λόγια του Μουρίνιο.

Πριν τοποθετηθεί επί του θέματος ο τεχνικός των Λονδρέζων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας διάβασε στους δημοιογράφους μια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό. «Υπέπεσαν στην αντίληψή μας δύο πρόσφατες ιστορίες με τον Ζοζέ να βιντεοσκοπείται με κινητά τηλέφωνα. Ο Ζοζέ κατανοεί τους νόμους, ωστόσο οι δύο έφηβοι τον ακολουθούσαν από το σπίτι του, επί 20 λεπτά και διέκοπταν συνεχώς προσωπικές συνομιλίες που είχε στο τηλέφωνο. Είναι κάτι που και ο ίδιος, αλλά και η ομάδα, πιστεύει πως ξεπερνά τα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς. Ο Ζοζέ πάντα μιλά θερμά για την αποδοχή που λαμβάνει στο Λονδίνο, αλλά ο ίδιος και ο σύλλογος θεωρούν ότι στα δύο αυτά περιστατικά υπήρχε υπερβολική παρέμβαση. Σημειώνουμε, επίσης, πως ο Ζοζέ αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του εκφοβισμού και οι νομικοί εκπρόσωποι θα παρακολουθούν το θέμα».