Επικίνδυνη παραφιλολογία…

”Η πιο αδικημένη ομάδα του κόσμου, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ ”. Για όσους ζήσαν την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στα χρόνια της μεγάλης ακμής ή ακόμη και αυτοί που την έμαθαν μετέπειτα, δεν τους είναι αναγκαία η επεξήγηση της παραπάνω έκφρασης.

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της εξυγίανσης και της απαλλαγής από τα βάρη του παρελθόντος, τα χρόνια που ο κόσμος τη μόνη απαίτηση που είχε ήταν να νοικοκυρευτεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δυο ήταν οι δρόμοι που υπήρχε η δυνατότητα να επιλεγούν. Ο ένας είναι ο γνωστός, αυτός που ακολουθήθηκε. Δηλαδή, πάλευε να βγαίνεις 3ος για να ξεγελάς τον εαυτό σου και για να περνάει ο καιρός. Να επενδύεις τα χρήματα που υπήρχαν σε μισθοφόρους αλλοδαπούς και σε μέτριους Έλληνες.

Ο άλλος δρόμος, ήταν ο δρόμος της επένδυσης σε νέα παιδιά Ελληνόπουλα, που δύσκολα θα σου δίναν την 3η θέση, αλλά θα σου πρόσφεραν μια ισχυρή βάση γιατί όχι και οικονομικές ωφέλειες, για να ξεφύγεις απ’ το παρελθόν και να έχεις να παρουσιάσεις κάτι αξιόλογο στο μέλλον, όταν η περίοδος της εξυγίανσης θα έχει περάσει.

Με λίγα λόγια, ακολουθήθηκε μια παντελώς λανθασμένη τακτική, πράγμα που το αποδεικνύει περίτρανα η μαζική απουσία του κόσμου. Αυτά για τ’ αγωνιστικά πεπραγμένα.

Υπάρχει όμως ένα άλλο σοβαρό ζήτημα αυτή τη στιγμή και περιέργως συζητείται πίσω από τα μικρόφωνα και μακριά απ’ τα πληκτρολόγια. Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν παίρνει στα χέρια του και τις μετοχές της ΚΑΕ, μιας και για να κάνεις μια ανταγωνιστική ομάδα στο μπάσκετ θα χρειαστούν ίσως λιγότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε μόνος του ο ποδοσφαιριστής Μαντούρο;

Αυτό που διοχετεύεται και δεν είναι καθόλου αληθές, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιοι αλλά και άνθρωποι του ΑΣ ΠΑΟΚ που είναι κι ο θεματοφύλακας των μετοχών της ΚΑΕ, το εμπόδιο δεν είναι οι καρτέλες και τα χρήματα που έχουν καταβάλει κατά καιρούς για να στηρίξουνε την ομάδα μπάσκετ. Ο Θανάσης Κατσαρής, ο Ηλίας Βιολίδης, κυρίως ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που έχει τον πιο βαρύ λογαριασμό, αλλά και ο Κώστας Πανάκας με μικρότερο, διαβεβαιώνουν πως κανένα εμπόδιο δεν βάζουν ζητώντας τα χρήματά τους, ώστε ο Ιβάν Σαββίδης να πάρει τις μετοχές της ΚΑΕ και να κάνει το όνειρο του κόσμου πραγματικότητα για μια μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ.

Ότι κυκλοφορεί δεξιά κι αριστερά για τις απαιτήσεις αυτών των προσώπων είναι ένα μεγάλο ψέμα και το ζήτημα για τη μη εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη, έχει να κάνει μόνο με το πλάνο το οποίο ακολουθεί ο ίδιος και το οποίο λέει πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Άνθρωποι της διοίκησης του ΑΣ ΠΑΟΚ το διαβεβαιώνουν απόλυτα και δείχνουν να ενοχλούνται με την άποψη αυτών που προσπαθούν να καταλογίσουν ευθύνες σε πρόσωπα τα οποία πάντα ήταν δίπλα στο σύλλογο και τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές.