Η ανάκριση του «Πούρτου»

Στην επίσημη σελίδα της Superleague μίλησε ο Νίκος Πουρτουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσε ο κόσμος. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από τη στιγμή που ο Ηρακλής επέστρεψε και πάλι στη Super League, στόχος είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί και συγχρόνως να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και πάντα για τη νίκη!»

Επόμενος αγώνας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πως προετοιμάζεστε γι’ αυτήν την αναμέτρηση;

Σε κάθε αγώνα παλεύουμε για τη νίκη και προετοιμαζόμαστε πρώτα ψυχολογικά και μετά με πολλή δουλειά μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις, ώστε να τα καταφέρουμε! Ειδικά σε έναν τέτοιο αγώνα, πρέπει να δώσεις το 100% και να είσαι συγκεντρωμένος επί 90 λεπτά.

Ερώτηση από τον Βασίλη Τσακιρίδη

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ηρακλή και γιατί;

Η καλύτερή μου στιγμή ως τώρα ήταν, όταν την περσινή χρονιά καταφέραμε να επιστρέψει η ομάδα ξανά στην πρώτη κατηγορία, διότι ήταν ο στόχος που είχα θέσει όταν πρωτοήρθα στον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έρθουν ακόμη καλύτερες στιγμές, γι” αυτό και ήθελα πολύ να παραμείνω στην ομάδα.

Η χειρότερη είναι ο πρόσφατος χαμός του πρώην Προέδρου μας, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, γιατί ήταν ο άνθρωπος που ήθελε πολύ να έρθω στην ομάδα και πίστευε σε μένα.

Ερώτηση από τον Γεώργιο Αλούρδα

Πώς νιώθεις εσύ αλλά και όλη η ομάδα, στη Super League συγκριτικά με την Football League; Tα ανεπιτυχή πρώτα αποτελέσματα της ομάδας έχουν δημιουργήσει άγχος;

Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής,γνωρίζεις ότι υπάρχει πίεση αλλά και ότι σε κάθε αγώνα παλεύεις για το καλύτερο! Αυτό μας δίνει κίνητρο και μας πεισμώνει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά! Το ίδιο είμαι σίγουρος πως ισχύει και για τους συμπαίκτες μου αλλά και για τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και έχουν πολλές ικανότητες!
Ερώτηση από τον Μηνά Φιλιππίδη

Στα τόσο χρόνια παρουσίας σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείς τον εαυτό σου δικαιωμένο που επέλεξες να αγωνίζεσαι στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια;

Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος γιατί βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου να καταφέρει η ομάδα να επανέλθει εκεί που της αξίζει και συγχρόνως βελτιώθηκα σαν ποδοσφαιριστής. Την ίδια επιλογή θα έκανα ξανά, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω!
Ποιό γκόλ τις καριέρας σου θυμάσαι περισσότερο και γιατί;

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, άλλωστε δεν είναι και τόσα πολλά… Ίσως το γκολ που πέτυχα με τον Ηρακλή εναντίον της Κέρκυρας, εκτός έδρας, γιατί είναι από τα πιο ωραία σε εκτέλεση που έχω πετύχει. Ίσως και αυτό μέσα στη Ζάκυνθο, που ήταν πανομοιότυπο.
Ερώτηση από τον Γρηγόρη Χονδρό

Πιστεύεις ότι υπάρχει το ίδιο πάθος στην ομάδα με την περσινή σεζόν;

Πιστεύω το πάθος και το κίνητρο υπάρχουν ατομικά μέσα στον κάθε παίκτη και είμαι πεπεισμένος ότι είναι στον ίδιο βαθμό και φέτος… Απλά, ίσως να παρατηρείται μια μικρή έλλειψη αυτοπεποίθησης, λόγω των αποτελεσμάτων ως τώρα, που όμως θα το ξεπεράσουμε.
Ερώτηση από τον Παύλο Αναστασιάδη

Είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία που θα σου δώσει ο προπονητής σου και να καθιερωθείς στην ενδεκάδα του Ηρακλή;

Δουλεύω καθημερινά ώστε να είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή με χρειαστεί η ομάδα, να τη βοηθήσω. Μπορεί να μην αγωνίζομαι όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ξέρω ότι η ευκαιρία θα έρθει και δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν κοιτάω την καθιέρωση, όσο το να πετύχει η ομάδα και φυσικά κι εγώ μέσα απ’ αυτήν!

Ποιος άνθρωπος από το περιβάλλον σου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου;

Δε μ” αρέσει να ξεχωρίζω κάποιον, γιατί αυτούς που εγώ αποκαλώ οι «δικοί μου άνθρωποι», με στηρίζουν χρόνια. Ακόμη και στα πιο δύσκολα και γι’ αυτό τους έχω αδυναμία!

Ερώτηση από τον Στέλιο Βεργίνη

Από ποια θέση και πάνω στον βαθμολογικό πίνακα θα ήσουν ευχαριστημένος;

Προσωπικά, νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Δεν είναι σωστό να βάζουμε ταβάνι στην επιτυχία. Σε όποια θέση και να τερματίσουμε, εγώ να ξέρετε ότι πάντα θα θέλω το καλύτερο, και γι’ αυτό θα προσπαθώ πάντα για να το πετύχω.