Άρης – ΠΑΟΚ : Το ρεπορτάζ

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά, ωστόσο όλοι παραδέχτηκαν στη συνέντευξη τύπου, όταν οι λεπτομέρειες ήταν με την πλευρά του Άρη και σε τελική ανάλυση κέρδισε δίκαια…

Σημείο αναφοράς, βέβαια, ήταν η ριμπάουντ, με τον Άρη να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια παίρνοντας διπλάσια ριμπάουντ (47-23), και 19 επιθετικά!!!

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε για το παιχνίδι :

Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, στον κόσμο για την παρουσία του, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι ένα ντέρμπι με ιδιαιτερότητες, είναι πολύ σημαντική νίκη για τον κόσμο, για μας είναι μια απλή νίκη που δίνει 2 βαθμούς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την εμφάνισή του και καλή συνέχεια.

Υπάρχουν στατιστικές κατηγορίες, που είμαστε πίσω. Είχαμε καλό επιθετικό ριμπάουντ και καλό τρίποντο, πάνω από 40%, είχαμε κάποιους παίκτες κλειδιά, γιατί ο κόσμος μπορεί να βλέπει τον Μακ Νιλ και τον Γουάιτ, αλλά η συμβολή του Σίμτσακ και του Ξανθόπουλου είναι πάρα πολύ σημαντική.

Εγώ τη βλέπω την ομάδα σαν ολότητα. Κάποιοι παίκτες κάποιες μέρες δεν θα είναι καλοί. Το σημαντικό είναι το σύνολο να λειτουργεί έτσι, ώστε να καλύπτει τις ελλείψεις, που μπορεί να έχουμε. Είμαι ευχαριστημένος απ΄ αυτό που παρουσιάζει η ομάδα, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση.

Αν ακολουθήσουμε τα περσινά μονοπάτια, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλό”

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε από την πλευρά του :

Συγχαρητήρια στον Άρη, είχε περισσότερες δυνάμειες. Εμείς κάναμε πολλά φτηνά λάθη και μάλιστα μαζεμένα, όταν περάσαμε ένα πόντο στο τέλος και βγήκαμε έξω από το ρυθμό του παιχνιδιού.

Τα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη επηρέασαν το παιχνίδι, αλλά κυρίως τα λάθη μας, ήταν αυτά που έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει την διαφορά.

Δημιουργήθηκε το πρόβλημα, η ψυχολογία έγινε αρνητική, υπήρξε κούραση, είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα, όσο περνούσε ο χρόνος, το μυαλό αρχίζει να μην λειτουργεί”.

Για λογαριασμό των παικτών του Άρη μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ :

Ξέραμε θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έρχονταν από δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Έλεγαν το ματς ήταν εύκολο, εμείς ξέραμε ότι σ’ αυτά τα παιχνίδια, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο ψυχισμός και η καρδιά. Ήθελε πολλή υπομονή το παιχνίδι, δεν έπρεπε να βιαστούμε. Βελτιώσαμε την άμυνα στο δεύτερο μέρος, το κρίσιμο σημείο ήταν το ότι κλείσαμε την άμυνά μας και κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο.

Όταν παίζω και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, χάνω το μυαλό μου. Δεν είναι κάτι, μου βγαίνει αυτή η κίνηση, που έκανα όταν σκόραρα στο τέλος.

Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειρη ομάδα, υπερτερεί στο διάβασμα του παιχνιδιού”.

Από τον ΠΑΟΚ, μίλησε στην συνέντευξη τύπου ο Χάτσερ :

Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές μεταπτώσεις. Τέτοιοι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες, ειδικά όταν γίνονται στην έδρα του αντιπάλου, με πολύ κόσμο. Καθοριστικός παράγοντας ήταν τα ριμπάουντ, ο Άρης πήρε 19 επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας έξτρα κατοχές. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα”.