Διεκδικεί το Προολυμπιακό η Ελλάδα!

Ένα από τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2016 (4-10 Ιουλίου) θέλει να διοργανώσει η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η FIBA. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε επίσημα γνωστό στην Παγκόσμια Ομοσπονδία πως ενδιαφέρεται για ένα από τα τρία τουρνουά, που θα καθορίσουν ποιες ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Εκτός της Ελλάδας, από την Ευρώπη ενδιαφέρονται επίσης οι Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Σερβία και Τσεχία. Ακόμα, το Ιράν, το Ισραήλ και το Μεξικό έχουν δηλώσει επίσημα τη θέλησή τους να φιλοξενήσουν ένα τουρνουά, παρά το κόστος του ανέρχεται σε ένα ποσό μεταξύ του 1,6 και των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε πως από το κάθε προολυμπιακό τουρνουά θα προκύψει μία ομάδα, η οποία θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τρία προολυμπιακά – τρία εισιτήρια, λοιπόν, για να «κλείσει» η τελική 18άδα.

Σημειώνεται πως οι χώρες που ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή ενός εκ των τουρνουά, θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελό τους μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, η FIBA θα εξετάσει όλες τους φακέλους διεξοδικά και θα πάρει την τελική απόφαση λίγους μήνες αργότερα.

Πηγή: sdna.gr