Πρώτα συσπείρωση, μετά ενίσχυση

Η μεταγραφική περίοδος αργεί ακόμη και ο Ηρακλής δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην ελπίδα για ενίσχυση με νέα πρόσωπα, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις “τρέχουν” και οι κυανόλευκοι οφείλουν να παρουσιάσουν άμεσα βελτίωση.

Όλες οι ομάδες, ιδιαίτερα όσες έχουν βαριά ιστορία, έχουν ζήσει και μαύρες βραδιές. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο αντιδρούν σε αυτές και τι κινήσεις κάνουν ώστε να τις αφήσουν πίσω τους και να προχωρήσουν. Μετά από βαριές ήττες, οι άνθρωποι ενός συλλόγου πρέπει να πάρουν αποφάσεις με καθαρό μυαλό. Αποφάσεις οι οποίες θα φέρουν συσπείρωση, θα λύσουν προβλήματα χωρίς να ανοίξουν καινούριες πληγές και θα βοηθήσουν το αγωνιστικό τμήμα να “βγάλει” αντίδραση και να δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν η κρίση.

Είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές (διοίκηση, προπονητής και παίκτες) μοιράζονται τις ευθύνες για την άσχημη αγωνιστική κατάσταση. Δεν είναι παράλογο λοιπόν να δέχονται τα “πυρά” του κυανόλευκου κόσμου. Ωστόσο, πρόκειται για τους ίδιους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα με άνεση στην Σούπερ Λιγκ, για τον προπονητή που οδήγησε τον Ηρακλή μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου και για τον πρόεδρο που έφερε ξανά την ελπίδα στον σύλλογο.

Όλοι όσοι εργάζονται για την ομάδα ή βρίσκονται κοντά της οφείλουν να συσπειρωθούν ώστε να τη βγάλουν σύντομα από τον …βούρκο. Δεν έχει χαθεί ακόμη κανένας στόχος, ο Ηρακλής μπορεί να ανακάμψει και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ ο θεσμός του κυπέλλου αρχίζει για τον “Γηραιό” σε λίγες μέρες, προσφέροντάς του μια καλή ευκαιρία ανάκαμψης.