Έγινε λάθος, αλλά διορθώθηκε!

Ένα λάθος, που θα μπορούσε να στοιχίσει στον ΠΑΟΚ τον μηδενισμό στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, έγινε σε πρώτη φάση, αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, διορθώθηκε.

Χθες το μεσημέρι, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Αυτή ήταν :

Γλύκο, Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζά, Σκόνδρα, Γκολάσα, Χαρίση,Σάμπο, Τζιόλη, Κ.Σαββίδη, Αντόνις, Μακ, Κοροβέση, Κλάους, Πέλκα, Ζάιρο, Ροντρίγκες.

Σήμερα από νωρίς το πρωί (η αλλαγή μάλλον έγινε χθες το βράδυ) στο σάιτ της ΠΑΕ υπάρχει αποστολή με δύο παίκτες παραπάνω. Τον Μίλτο Σιαμπάνη και τον Αριστοτέλη Παναγιωτίδη.

Ο λόγος;

Στους αγώνες Κυπέλλου, κάθε ομάδα πρέπει να έχει στην 18άδα δύο παίκτες, γεννημένους μετά την 1/1/1997.

Τέτοιος παίκτης δεν υπήρχε στην αρχική αποστολή, που βγήκε χθες κι αφού διαπιστώθηκε το λάθος, κλήθηκαν οι Σιαμπάνης και Παναγιωτίδης, οι οποίοι θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνα σήμερα κι έτσι δύο από τους υπόλοιπους 18 θα μείνουν εκτός.

Ο Σιαμπάνης είναι γεννημένος στις 26/9/1999 και ο Παναγιωτίδης στις 17/1/1997.

Όποιος διαβάσει την προκήρυξη του Κυπέλλου, που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, φτάνει στο άρθρο 9, το οποίο αναφέρει τα εξής :

Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννιά (19) ετών είναι υποχρεωτική, από την πρώτη φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλούμενων ποδοσφαιριστών.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από  01.01.1996 ( και όχι από 01.01.1997) και εντεύθεν.

Σημειώνουμε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννιά( 19) ετών θα εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από  01.01.1998 και εντεύθεν.

Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση η καταστρατήγηση από τις ομάδες της συγκεκριμένης παραγράφου της προκήρυξης επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 21 παρ. 3α του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

Ανατρέχοντας κανείς στον ΚΑΠ της σεζόν 2015-16, που επίσης υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, διαπιστώνει ότι η ποινή για την ομάδα, που παραβαίνει το άρθρο 9 της προκήρυξης του Κυπέλλου, είναι απώλεια του αγώνα και χρηματικό πρόστιμο από 8 ως 40 χιλιάδες ευρώ.