Μια ανάσα από Σόφο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και θεωρείται θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές.

Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία και ουσιαστικά γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει ο Σχορτσιανίτης να παίξει τη Δευτέρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωση του Σχορτσιανίτη μοιάζει σε αρκετά σημεία με την περίπτωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Όπως και ο Παπαδόπουλος, έτσι και ο Σχορτσιανίτης έρχεται στον ΠΑΟΚ με λίγα χρήματα, σε σχέση με το τελευταίο του συμβόλαιο στον Ερυθρό Αστέρα καθώς μετά την αποχώρησή του από το Βελιγράδι, θέλει μία ανταγωνιστική ομάδα για να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής και να είναι σε φόρμα, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο μέσα στη χρονιά.

Άλλωστε, στη συμφωνία ΠΑΟΚ – Σχορτσιανίτη προβλέπεται ότι ο Σόφο θα μπορεί να φύγει αν βρει μια ομάδα στο εξωτερικό και στο επίπεδο που την ψάχνει, η ημερομηνία κλειδί είναι η 20η Δεκεμβρίου.

Έχοντας παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα στην Ευρωλίγκα, ο Σχορτσιανίτης μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα Ευρωλίγκας από την φάση του Τοπ 16, το οποίο ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου.

Στον ΠΑΟΚ αποδέχτηκαν αυτόν τον όρο του Σχορτσιανίτη, καθώς ήξεραν πως μόνο έτσι θα μπορούσαν να αποκτήσουν παίκτη αυτού του επιπέδου με λίγα χρήματα. Σύμφωνα με μία πληροφορία, αν ο Σοφοκλής βγάλει τη χρονιά, θα πάρει τόσα χρήματα, όσα προβλέπει η συμφωνία της ΚΑΕ με την Sportingbet. Όχι πάρα πολλά δηλαδή…

Επίσης, στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ο Σχορτσιανίτης θα μείνει τελικά και θα βγάλει τη χρονιά, καθώς μετά το ξεκίνημα που έκανε στον Ερυθρό Αστέρα συν το γεγονός ότι οι μετοχές του στο υψηλό επίπεδο έχουν πέσει, δεν είναι τόσο εύκολο να βρει καλό συμβόλαιο σε υψηλού επιπέδου ομάδα.