Ο δάσκαλος που συγκίνησε και ο Άρης!

Αν μη τι άλλο μία από τις πιο συγκινητικές εικόνες της χθεσινής ημέρας ήταν η παρέλαση στους Αρκιούς. Μία… ξεχωριστή παρέλαση στο μικρό ακριτικό νησί, στην οποία συμμετείχαν ο δάσκαλος και οι δύο μοναδικοί μαθητές του σχολείου.

Ο δάσκαλος ονομάζεται Τάσος Ζιάσκας και κατάγεται από την Έδεσσα και σε δηλώσεις του ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, μίλησε για την απόφαση να γίνει παρέλαση, τη ζωή στο νησί, αλλά και τις αθλητικές προτιμήσεις του, τονίζοντας μάλιστα πως υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό και τον Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM:

Για το πως αποφάσισε να γίνει παρέλαση: «Τα παιδιά όπως κι εγώ, ήθελαν να κάνουμε παρέλαση. Μόλις το άκουσαν χάρηκαν. Δεν το πίστευαν. Και η τοπική κοινωνία ενθουσιάστηκε και ήρθαν όσοι μπορούσαν γιατί έχουν και δουλειές. Είναι κτηνοτρόφοι και ψαράδες».

Για το νησί και τη δική του παρουσία εκεί: «Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 20-25. Συνολικά είναι 50 ατομα αλλά οι περισσότεροι φεύγουν το χειμώνα και επιστρέφουν το καλοκαίρι. Το νησί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα. Έρχονται κάποια ιστιοφόρα, αλλά δεν κάθονται εδώ. Όσο για μένα είμαι διορισμένος ως αναπληρωτής μέχρι τις 21 Ιουνίου. Έχω ένα μήνα εδώ, φέτος οι προσλήψεις έγιναν αργά και παρουσιάστηκαμε στις 2 Οκτωβρίου».

Για τα παιδιά και την οικογένειά τους: «Ονομάζονται Καμπόσοι. Είναι αδελφάκια ο ένας έκτη και ο άλλος πρώτη δημοτικού. Κάνω μάθημα την ίδια ώρα και στα δύο παιδιά. Στο ένα δίνω σιωπηρές εργασίες και στο άλλο παραδίδω και μετά το αντίστροφο, ενώ κάποια μαθήματα γίνονται συνδιδασκαλία. Ο πατέρας τους είναι κτηνοτρόφος».

Για τη ζωή στο νησί: «Εδώ στο σχολείο τα κάνω όλα μόνος μου. Το μάθημα, τις καθαριότητες. Και δίπλα στο σχολείο είναι το σπίτι μου. Ουσιαστικά το σχολείο είναι σπίτι μου. Το απόγευμα η κατάσταση είναι δύσκολη τώρα που νυχτώνει πιο νωρίς. Τα περισσότερα εδώ είναι κλειστά και κάποιες ταβέρνες έρημες. Αυτό που με κρατάει είναι ότι υπάρχει ένας φίλος μου συμβασιούχος της ΔΕΗ. Κάνουμε καμιά πεζοπορία, τρέχουμε. Τηλεόραση πιάνουμε κάποια κανάλια, μερικά σε καλή ποιότητα. Από Τουρκία πάντως όχι».

Για την ομάδα που υποστηρίζει: «Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και Άρης. Μικρός ήμουν Άρης στο μπάσκετ λόγω του Γκάλη και του Γιαννάκη, αλλά έχω και πολλούς φίλους ΠΑΟΚτσήδες. Τα παιδάκια ασχολούνται με το μπάσκετ. Υπάρχει μια μπασκέτα εδώ και ειδικά ο μικρός της έκτης δημοτικού είναι εξαιρετικός μάλιστα. Τα δύο αυτά παιδιά είναι τα μοναδικά εδώ. Και η οικογένειά τους είναι αυτή που κρατάει το σχολείο».