«Εφυγε» ο Δ. Χατζηπαρασκευάς

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.Εφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 74 χρόνων ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς, από ανακοπή καρδιάς. Ο Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς, γεννήθηκε στο Βόλο το 1940. Από το 1963 ως το 1972 εργάστηκε στον Ελληνικό Βορά. Από το 1972 ως το 1996 στη Μακεδονία. Από το 1977 ως το 1982 στην ΕΡΤ. Έπειτα στην Tv100, στον Αντέννα και από το 2000 ως το 2006 στο Fm100. Βραβεύτηκε από τη Νεφρολογική Εταιρία για τα ρεπορτάζ του για τις μεταμοσχεύσεις.

Διετέλεσε, επίσης επί σειρά ετών, πρόεδρος των πειθαρχικών συμβουλίων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Χατζηπαρασκευά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Δημητρίου Χατζηπαρασκευά, που έφυγε αιφνιδιαστικά σήμερα σε ηλικία 74 ετών.

Ο Δημήτριος Χατζηπαρασκευάς γεννήθηκε το 1940 στον Βόλο και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 1971. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς», «Εσπερινή Ώρα», «Νέα Αλήθεια», «Μακεδονία» και «Σημερινά». Επίσης εργάστηκε στην ΕΡΤ, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (FM 100).

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα».