Σύλληψη στην Θεσσαλονίκη 55χρονου με διεθνές ένταλμα

Πρόκειται για 55χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Πολωνικές Αρχές

Κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και η δράση του εντοπίζεται σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας.

Εξαπάτησε, μαζί με συνεργούς του, διάφορες επιχειρήσεις και αποκόμισε παράνομα χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 300.000 δολάρια Η.Π.Α. καθώς και τα 90.000 ζλότι Πολωνίας

Οι επισταμένες έρευνες, η συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και τις Αρχές της Πολωνίας και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 55χρονο, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας, κατά τα χρονικά έτη 2001 και 2002.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του, προέβη στην τέλεση οκτώ (8) αξιόποινων πράξεων, όπου παρουσιαζόμενος σε επιχειρήσεις ως οικονομικός διαμεσολαβητής ανύπαρκτων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών, ισχυριζόταν ότι προσέφερε οικονομικές υπηρεσίες και με το πρόσχημα επικείμενης μεσολάβησης για χορήγηση οκτώ (8) δανείων, κατάφερε και απέσπασε παράνομα το συνολικό χρηματικό ποσό των (387.586) δολαρίων Η.Π.Α. καθώς και (90.800) ζλότι Πολωνίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: thestival.gr