Στον ΠΑΟΚ, 11 χρόνια μετά…

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδωσε τα χέρια με τον ΠΑΟΚ, όπως είχε συμβεί και πριν από 11 χρόνια, με τον Δικέφαλο του Βορρά να διεκδικεί με πολύ… πάθος την απόκτησή του πριν τελικά ο παίχτης καταλήξει στον αιώνιο αντίπαλο Αρη.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Δικέφαλος, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς τότε σε ρόλο προπονητή, προσπάθησε να πείσει τον «baby Shaq» πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο ιδανικός επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά την περιπέτεια της όχι και τόσο πετυχημένης παρουσίας του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Καντού. Τις διαπραγματεύσεις με τον ίδιο τον παίχτη, τη μητέρα και τον μάνατζέρ του είχε αναλάβει ο τότε πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΚΑΕ, Τάκης Πανελούδης.

Ο Σχορτσανίτης τελικά είπε το πολυπόθητο «ναι» στον ΠΑΟΚ, όμως η συνεργασία την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε. «Για τη μεταγραφή είχαν δοθεί και προκαταβολές και για την ακρίβεια κάποιες επιταγές οι οποίες στην πορεία μάς επιστράφηκαν. Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη και τελικά άλλαξε γνώμη», λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Τ. Πανελούδης, για την απόφασή του τελικά να προτιμήσει τον Αρη.

Η μεγάλη «καψούρα» του Ιωαννίδη και η σύσκεψη στο «Χάγιατ»

Η απόφαση του Σχορτσανίτη να επιλέξει τελικά τον Αρη ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που του ασκήθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» και προσωπικά του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος ως βουλευτής –τότε- της Νέας Δημοκρατίας δεν μετείχε στο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ, ωστόσο βρισκόταν πίσω από πολλές αποφάσεις της τότε διοίκησης. Το 2003, πριν ο Σχορτσανίτης πάρει τον δρόμο για το Καντού, σε μια ευρεία σύσκεψη της «Γένεσις»(εταιρείας που διοικούσε την ΚΑΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε σε σουίτα του ξενοδοχείου «Χάγιατ», ο Γιάννης Ιωαννίδης (που επίσης βρισκόταν πίσω από μεταγραφές κι άλλων ταλέντων που δεν «βγήκαν» όπως οι Καραβανάς και Ιωακειμίδης) είχε πει πως ο Αρης θα έπρεπε πάση θυσία να αποκτήσει τον Σχορτσανίτη. Τελικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά και μόλις λίγες ώρες πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που του προσέφερε ο ΠΑΟΚ.

Για χάρη του στα… δικαστήρια!

Το 2003, σε ευρεία σύσκεψη παραγόντων του Αρη που έγινε στο ξενοδοχείο «Χάγιατ», ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε επίμονα από την ΚΑΕ να ανεβάσει την προσφορά της για την απόκτηση του Σχορτσανίτη. Ο Αρης έφτασε στο σημείο να προτείνει 800.000 ευρώ στους κυανόλευκους, με τον Ηρακλή όμως να αρνείται μέσω του τότε προέδρου του, Νίκου Παναγόπουλου, ο οποίος αντιπρότεινε 1 εκατ. ευρώ. Η δουλειά δεν έγινε, ο Σοφοκλής πήρε τον δρόμο για το Καντού, την επόμενη χρονιά ο Αρης μπήκε «σφήνα» στις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ και εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του νόμου αποφάσισε να πάρει τον παίκτη (σπατάλησε περίπου 300.000 ευρώ) χωρίς τη συναίνεση του Ηρακλή, γεγονός που οδήγησε σε δικαστικές κόντρες ετών τα δύο σωματεία.

Πηγή : Goalnews