Τραγωδία χωρίς τέλος στην Σάμο

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στο νέο ναυάγιο ανοικτά της Σάμου – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Για ακόμα μια φορά το Αιγαίο μετατράπηκε σε «υγρό» τάφο για δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν με φουσκωτές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα, αψηφώντας τον καιρό και τα μποφόρ.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου στο Αιγαίο θρηνούμε ήδη έντεκα νεκρούς, ανάμεσά τους και έξι αθώες ψυχές… που ονειρευόντουσαν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία.

Ο τραγικός απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (01/11) στη Σάμο είναι έντεκα νεκροί – ανάμεσά τους έξι παιδιά – και δεκάδες αγνοούμενοι.

Η εξάμετρη πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν πενήντα άτομα, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου.

Περίπου είκοσι μέτρα μακριά από την ακτή… η λέμβος βυθίστηκε λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν και έντεκα άνθρωποι “χάθηκαν”. Πέντε γυναίκες, δυο παιδιά και τέσσερα βρέφη…

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα της πλαστικής λέμβου.

Δεκαπέντε άτομα κατάφεραν να διασωθούν, ενώ στο σημείο του ναυαγίου βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

Εν τω μεταξύ στο Αιγαίου πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των διασωστών.

πηγή: newsbomb.gr