“Θυμάμαι το γεμάτο Αλεξάνδρειο”

Στο reunionτου 1994 υπήρξαν απουσίες, αλλά και πάλι, αυτοί που πέρασαν σήμερα από το PAOKSPORTSARENA, το χάρηκαν, αναπολώντας τα παλιά…

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είμαι χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να δώ παλιά πρόσωπα και να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά από την άλλη θα περίμενα να δω λίγο πιο γεμάτο το γήπεδο. Γιατί είναι πολύ έντονη μέσα μου η εικόνα του γεμάτου Αλεξανδρείου, ειδικά εκείνη τη χρονιά, που πήραμε το Κόρατς», είπε ο Νάσος Γαλακτερός, ο οποίος ήρθε με τον γιο του στο κλειστό του ΠΑΟΚ.

«Εγώ τότε ήμουν πιτσιρικάς, αλλά με βοήθησαν πάρα πολύ στη συνέχεια της καριέρας μου οι παραστάσεις, που είχα πάρει σαν νεαρός σ΄ εκείνη την ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικές για μένα», είπε ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, οι παρόντες από εκείνη την ομάδα (Μαματζιόλας, Πρέλεβιτς, Μπαλογιάννης, Βαλαβανίδης, Γαλακτερός, Ρεντζιάς, Μπουντούρης, ο προπονητής Μαρκόπουλος και ο τημ μάνατζερ, Άγγελος Μιχόπουλος) πήγαν στην αίθουσα τροπαίων του ΠΑΟΚ, τα είπαν και θυμήθηκαν τα παλιά, με τον Πρέλεβιτς μονίμως χαμογελαστό.

«Είναι πολύ συγκινημένος, που αντίκρυσα τους παίκτες μου, με τους οποίους κατακτήσαμε έναν σημαντικό τίτλο πριν από 20 χρόνια.Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ απ΄ όλα, ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πως μας υποδέχτηκε όταν γυρίσαμε από την Τεργέστη. Δεν θα ξεχάσω εκείνη την εποχή, πως ο κόσμος παρακαλούσε για ένα εισιτήριο» είπε από την πλευρά του ο Σούλης Μαρκόπουλος, που δεν έκρυβε τη συγκίνησή του.

Κόσμο πολύ δεν είχε σήμερα στο γήπεδο, ήταν λίγο πάνω από 1.000 άτομα στο γήπεδο, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί μαθητές σχολείων.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι; “Ήταν ένα ωραίο ματς, ο κόσμος το χάρηκε. Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι χάσαμε μια διαφορά 14 πόντων, αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ” σχολίασε ο Μαρκόπουλος, που μίλησε για τους δύο αμερικάνους του.

“Ο Πέιν δυστυχώς δεν τα κατάφερε να παίξει. Ο Κούπερ έκανε μεγάλη προσπάθεια, δεν έκανε ένεση, ήθελε να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δεν ήταν καλά, γι΄ αυτό δεν έπαιξε στο τέλος”, εξήγησε.

Από την άλλη, οι της Κηφισιάς είχαν παράπονα από τη διαιτησία.

“Ηταν μια ωραία μέρα για τον ΠΑΟΚ που ξέρει να τιμά το παρελθόν και να τιμά τα πρόσωπα που έχουν μεγαλώσει αυτή την ομάδα. Ο κόσμος νομίζω πως είδε ωραίο μπάσκετ και το ευχαριστήθηκε. Αποτελεί μάθημα αυτή η ήττα και μέτρησαν κάποια σφυρίγματα. Είδαμε τάκλιν και αντιαθλητικά. Απαιτούμε σεβασμό στην ομάδα μας. Αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Τι άλλο να κάνουμε; Πιστεύω πως αξίζαμε να κερδίσουμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε. Δεν λέω πως χάσαμε από την διαιτησία αλλά έπαιξε ρόλο», είπε ο προπονητής της αθηναϊκής ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου.