Ο Μπουτάρης τα βάζει με το… τσίπουρο (Video)

Να ληφθούν μέτρα ενάντια στην παραγωγή και διακίνηση χύμα τσίπουρου ζήτησε για ακόμη μια φορά, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του οινοποιού, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου από όσους διακινούν ποσότητες αφορολόγητων προϊόντων και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται.

«Εγώ έκανα πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο και τους είπα: Βάλτε χέρι στο παράνομο τσίπουρο. Ξεχάστε τη λογική του καζανιού για ιδία χρήση. Πρέπει να πάψει να ισχύει αυτό το σύστημα και για τα τσιγάρα και για το τσίπουρο και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να παράγει, να ακολουθεί την τυπική διαδικασία και να πληρώνει φόρο» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αναλύσει τη συλλογιστική του στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης προχώρησε σε μια παραδοχή που εξέπληξε το ακροατήριό του. Αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, είπε: «Εγώ πούλησα πέντε τόνους κρασιά τρίτης κατηγορίας σε έναν που έχει παράνομο καζάνι στην Έδεσσα».

Πηγή : Thestival