Στην… Μπαρτσελόνα ο Αναστόπουλος

Στην εκπομπή “PRESSing”, της ΕΡΤ3, η οποία έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας, φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αρη, Νίκος Αναστόπουλος.

Είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Άρη :

Για την φετινή προσπάθεια : “Ο Αρης παίζει σε κατηγορία, που έχει κουράσει τον κόσμο, λόγω της περσινής ταλαιπωρίας, να ξαναπαίξει στη Γ’ Εθνική. Φέτος έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον κ. Καρυπίδη, η ομάδα δημιουργήθηκε σε μία νύχτα, αν εξαιρέσουμε τους παίκτες που ήρθαν από την Βέροια, τους Τάτο, Τσουμάνη και Παυλίδη, που έκαναν προετοιμασία. Αλλοι δεν έκαναν, κάποιοι ήταν στο εξωτερικό, κάποιοι δεν είχαν ομάδα και περίμεναν. Θέλει να την ενώσεις αυτή την ομάδα, να την παρουσίασεις στο γήπεδο. Δε θα γίνουν τα λάθη τα περσινά, με το τρανζιστοράκι, αν κέρδισε η άλλη ομάδα, αν έγινε Μπαρτσελόνα. Μπαρτσελόνα είναι ο Αρης. Βέβαια δεν γίνεται να κάνεις και 34 νίκες, δεν έχουμε υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος ο Αρης έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία, η δεύτερη ομάδα είναι πέντε βαθμούς πίσω. Έχουμε ξεγράψει τη λέξη… άλλη ομάδα και τη λέξη ‘ήττα’. Όποια ομάδα παίζει με τον Αρη έχει έξτρα κίνητρο, ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει καλύτερα. Δεν μας αρέσει να χάνουμε, είναι η φιλοσοφία μας. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Μπαρτσελόνα είναι ο ΑΡΗΣ, που κερδίζει μέσα-έξω”.

Για το κίνητρο να έρθει στον Αρη: “Όταν σε καλεί ο Αρης δεν είναι εύκολο να πεις όχι, ανεξάρτητα σε πια κατηγορία παίζει. Είπα όχι τα προηγούμενα χρόνια, δύο φορές. Τότε έβλεπα, το πώς πάει να στηθεί και να λειτουργήσει η ομάδα, και είπα δεν μπορώ. Δεν μπορώ να πάω σε ομάδα που βλέπω ότι δν μπορεί να λειτουργήσει. Με τον κ. Καρυπίδη συζητούσαμε 15 μέρες. Τέθηκε ένα πλάνο με στόχο τη Σούπερ Λίγκα. Δεν τελείωσαν όλα αν ανεβεί η ομάδα”.

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Αρης και ο Κόκε: “Το περσινό 1-0 είχε γίνει εφιάλτης, αλλά δεν είναι μόνο να το λέμε, πρέπει να το δείξουμε. Η ομάδα στα πρώτα έξι παιχνίδια έχει πέντε νίκες και παιχνίδι με παιχνίδι θα υπάρχει βελτίωση. Υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Ο στόχος είναι διπλός. Να προετοιμαστούμε για να αντέξουμε το πρωτάθλημα, αλλά να είμαστε έτοιμοι και για τον επόμενο αγώνα. Είναι αυτονόητο να ανέβει ο Αρης, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Θέλουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο και έχουμε τους ποδοσφαιριστές να το κάνουμε. Το καλό ποδόσφαιρο έρχεται μέσα από τις νίκες, από τη δουλειά.

Οσον αφορά τον Κόκε, δεν είμαι γιατρός για να πω ότι σε 10 μέρες θα σηκωθεί από το κρεβάτι. Ο Κόκε είναι πολύ καλός παίκτης, υπάρχει πλάνο προπόνησης, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει.  Γράφθηκαν κάποια πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μια μέρα με κρύο φόρεσε μία, δύο φανέλες και είπαν διάφορα. Εκανε προσπάθεια και αδυνάτισε. Όποιος παίκτης έρχεται ή τον βρήκα εγώ, μπαίνει σταδιακά στην ομάδα μετά από μία διαδικασία. Όποιος μου προτείνει έναν παίκτη και έχει τις δυνατότητες τον παίρνω. Δεν είμαι μάνατζερ. Ακόμα και παίκτες που γνωρίζω, μπαίνουν στην ομάδα μέσα από διαδικασία. Ο προπονητής είναι και παιδαγωγός. Πρέπει να κουμαντάρει και τα αποδητήρια”.

Για το λόγο που δεν πηγαίνει στις συνεντεύξεις Τύπου: “Δεν υπάρχει θέμα σνομπισμού. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να μειώσω κάποιον και να φανώ εγώ. Εχω ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω”.