Η απάντηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα στον Φίλη

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγο ο Ερασιτέχνης του Απόλλωνα Καλαμαριάς πήρε θέση για το ντόρο που έχει προκληθεί από τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Ελληνική Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου του 1994, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ορίζοντας την 19η Μαίου ως ημέρα Μνήμης.

Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε, και πάλι προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι στις 15 Δεκεμβρίου του 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία http://www.genocidescholars.org/…/IAGS-Resolution-Assyrian%… και εξέδωσε μάλιστα σχετικό ψήφισμα. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι μία σειρά από Κοινοβούλια εκτός Ελλάδος έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συνεπώς κάθε αναφορά στο θέμα, η οποία δε στηρίζεται στα παραπάνω δεδομένα, δεν έχει καμία ιστορική βάση και δε κατανοούμε τη χρησιμότητά της. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ τιμάει διαρκώς τη μνήμη αυτών των θυμάτων με τα χρώματα της επίσημης φανέλας του.