«Για Εθνική Ελλάδας ο Ζαμπάζης»

Ο ατζέντης ποδοσφαιριστών, Τάσος Παπαδόπουλος, κάλεσε την ΕΠΟ να μιμηθεί τις ξένες ομοσπονδίες και να προσεγγίσει τους εκκολαπτόμενους αστέρες οι οποίοι διατηρούν διπλή υπηκοότητα, αναφέροντας ως παράδειγμα τον μέσο του Ηρακλή, Μανώλη Ζαμπάζη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Έλληνα μάνατζερ που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ολλανδία:

«Υπάρχουν παιδιά όπως είναι και ο Μανώλης Ζαμπάζης του Ηρακλή με διπλή υπηκοότητα. Έχει καναδικό διαβατήριο και στα 17 του παίζει με την πρώτη ομάδα του Ηρακλή. Είναι παίκτης που από το να πραγματοποιεί υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνίζεται με τον Καναδά θα μπορούσε να κληθεί στην Εθνική.

Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή η ΕΠΟ να εστιάσει στους Έλληνες με διπλή υπηκοότητα […] . Υπάρχει τρομερή αγάπη από αυτά τα παιδιά για την Εθνική ομάδα. Οι οικογένειες τους θεωρούν ύψιστη τιμή το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλά ελληνόπουλα, σε Αυστραλία, Αγγλία, Ολλανδία. Το σύστημα όμως είναι εντελώς διαφορετικό στο εξωτερικό όπου υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα παρακολουθώντας και προσεγγίζοντας σωστά τους ποδοσφαιριστές.

Αυτός είναι και ο ρόλος των ατζέντηδων στο εξωτερικό. Να δουλεύουν με τα παιδιά και τις ομάδες από μικρή ηλικία ώστε να εκπαιδεύονται σωστά και να έχουν φτάσει ψηλά από τα 20 τους».

Πηγή: Gazzetta.gr