Τα παιδιά από την Αφρική είναι πάλι εδώ!

* Ντριν, ντριν, ντριν…

* Βρε, βρε, βρε…

* Καλώς τα παιδιά!

* Το τηλέφωνο χτύπησε μετά από πολύ καιρό, και ναι…

* Ήταν τα παιδιά από τη μακρινή χώρα της Αφρικής!

* Μας είχαν λείψει, τα είχαμε χάσει εδώ και κανά χρόνο, τα παιδιά λένε δεν είχαν πολύ όρεξη, αλλά τώρα ξαναμπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι και θα μας έχουν, λένε, από κοντά.

* Θα μας ενημερώνουν για τα πάντα.

* Τον τελευταίο καιρό ταξίδευαν πολύ γιατί ήταν η εποχή του ψαρέματος και την έβγαλαν στον ωκεανό, που «τράκαραν» πολύ κόσμο.

* Μια μέρα, είπαν, πέτυχαν στα ανοιχτά κάτι πορτογάλους ψαράδες, που τους είπαν ότι τις προάλλες πέρασε ένας πρόεδρος ελληνικής ομάδας από τα μέρη τους, αλλά δεν τους εξήγησαν το λόγο.

* Μια άλλη μέρα, ψάρεψαν κάτι γλώσσες, που ήταν πολύ κακές και τους αποκάλυψαν ότι ένας παλαίμαχος των ερυθρολεύκων, που σχολιάζει πάντα δημόσια τα της ομάδας, δεν είναι ακριβώς ερυθρόλευκος.

* Αυτές οι κακές γλώσσες (που εκεί στον Ατλαντικό είναι και τεράστιες) τους είπαν ότι για την ακρίβεια είναι πράσινος.

* Λέτε γι΄ αυτό να μη λέει ούτε καλημέρα με τον άλλο σχολιαστή που είναι πολύ ερυθρόλευκος;

* Αυτό ρώτησαν οι κακές γλώσες.

* Μετά έπιασαν κάτι άλλες γλώσσες, που ήταν ακόμα πιο κακές και τους είπαν, ότι άκουσαν για ένα αφεντικό ομάδας (όχι ακριβώς μεγαλομέτοχο) που έχει προβλήματα αυτές τις μέρες, ο οποίος στο στρατό την είχε περάσει ζάχαρη γιατί χρηματοδότησε την ανακατασκευή του λόχου, που έγινε πρότυπος λόχος, με αποτέλεσμα σε μια “Ταξιαρχική” να έχουν πρόβλημα οι άλλοι λόχοι και να γίνει μπέρδεμα.

* Τώρα, τι μας νοιάζουν αυτά, που συμβαίνουν στις διεφθαρμένες χώρες της Αφρικής, τι να σας πω…

* Τα παιδιά, που τα χάσαμε για ένα μεγάλο διάστημα, λένε πως μετά την περιπέτεια που πέρασαν τότε που είχαν μπλέξει με κάτι απατεώνες και κυνηγήθηκαν, έχουν επανακάμψει και ασχολούνται πάλι με το ποδόσφαιρο.

* Συνεχίζουν να προσφέρουν στην ομάδα του μαχαλά τους και τώρα ετοιμάζονται να μπουν γερά και να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν.

* Θα μας πουν πολλά σύντομα, είπαν.

* Κλείνοντας, τα παιδιά, μας αποκάλυψαν και τον λόγο, που επέλεξαν να επικοινωνήσουν σήμερα μαζί μας.

* Θυμήθηκαν που κάποτε μας έκαναν μουτράκια, γιατί θεώρησαν ότι τα είχαμε κοροϊδέψει και τα είχαμε αποκρύψει ότι άλλη είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας (Καλαμωτού).

* Ήταν η εποχή που είχαν ανακαλύψει τον Χρύσανθο.