Η απάντηση του Φίλη για όσα προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο υπουργός κατήγγειλε τα στερεότυπα, που επικρατούν στην χώρα και για την αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου.

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα… Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης», ανέφερε.

Ως πηγή έμπνευσης για διάλογο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φίλη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις», δήλωσε.

Σκουρλέτης: Συστημική στημένη επιχείρηση στοχοποίησης

Στο πλευρό του Νίκου Φίλη στάθηκε και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μίλησε για στοχοποίηση του υπουργού Παιδείας.

«Η είδηση δεν είναι τι είπε ο κ. Φίλης ερωτώμενος για μία θέση που είχε γράψει ως δημοσιογράφος έναν χρόνο πριν» τόνισε.

«Η είδηση είναι η πατριδοκαπηλία και όλη αυτή η συστημική στημένη επιχείρηση στοχοποίησης, όχι μόνο του κ. Φίλη, του ενός υπουργού μετά τον άλλον» συνέχισε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αντέχουμε σε αυτού του είδους τον πόλεμο. Η ελληνική Βουλή έχει θέση, είναι γνωστή, είναι σεβαστή. Η κυβέρνηση έχει θέση. Πάψτε λοιπόν να κάνετε επικίνδυνα παιχνίδια. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

πηγή: iefimerida.gr